Volkswagen Golf IV: Zekering vliegt eruit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: ALH

Beste,

Sinds enkele dagen werkt mijn binnenverlichting, ramen, en schuifdak niet meer. Nu blijkt de zekering F14 eruit te liggen. Nieuwe zekering geplaatst maar gaat er opnieuw uit. Nu viel mij op dat de zekering er telkens uitvliegt als ik mijn portier op slot doe, dus vermoed ik een probleem met 1 van de sloten. Als ik nu het elektrisch schema bekijk zie ik enkel het kofferslot op die zekering zitten. Heb eerst eens de fiche van de motor (kofferslot) uitgetrokken => nok. Fiche uitgetrokken van de switch (kofferslot) => zekering bleef ok maar 1dag later opnieuw zelfde probleem. Dus waarschijnlijk gewoon geluk gehad.
Wat mij ook nog opvalt, als ik normaal het portier op slot doe hoor ik 2klikken. Met zekering F14 eruit maar 1 enkele klik (portier gaat wel op slot).
Komt dit probleem iemand bekend voor?
Ik vraag mij ook af wat de sloten van de portieren met zekering F14 te maken hebben? En ook waarom deze nu slecht 1maal klikken ipv normaal 2maal bij vergrendelen?

Bedankt voor de inputs,
Bert.

Bert1124

Geplaatst door Bert1124 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

coupe/gt (0), 12 jaar geleden

ergens zit een draad klem die sluiting geeft loop je kabelboom na en haal de knik eruit

mvg

Bert1124 (0), 12 jaar geleden

Probleem zat inderdaad in de kabel.
De kabel van de motor van het kofferslot zat gebroken op de plaats waar deze steeds plooit wanneer de kofferdeur geopend wordt. De kabel van de achterruitverwarming zat daar trouwens ook volledig afgebroken.

Bedankt voor de reactie,

Bert.

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Die gaan wel vaker stuk.
Heb ik ook al meerdere van gerepareerd bij golf 4.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.