Volkswagen Golf IV - V5: zoem - geluid 1 ste versnelling

Bouwjaar: 1999

Vraagje over deze golf V5 2,3 als de motor koud is maakt hij een zoemend geluid alleen in de 1 ste versnelling vooral bij gas terugnemen,na 1 km is het over en hoor je niets meer.

Ik vraag mij af of dat normaal is en of dat wel vaker voorkomt bij koude motor,het is net of de versnellingsbak olie nog niet geheel warm is of iets dergelijks,,wie heeft hierop een verklarend antwoord.

Groeten, John

snowman11000

Geplaatst door snowman11000 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

weet je zeker dat het de bak is?? er zit nl een extra luchtpomp op om de kat snel op te warmen, deze draait bij luchttemperaturen onder de 15 graden, koelwater onder de 55 graden en hij loopt ca 1 minuut. (werkt elektrisch, geeft het geluid van een stofzuiger)

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Harry, het zoemgeluid is op zijn hards na het loslaten van het gas alleen in de 1e versnelling en als ik overschakel ook al is de motor koud is het verdwenen.Het is best mogelijk dat het normaal is hoor en dat de tandoverbrenging in de bak dat doet alleen bij koude motor en in de 1e versnell,,maar ik vroeg mij dat alleen maar af,,ik heb nog geen dealer erna laten kijken ik wil eerst eens jullie meningen horen.

Gr, john

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Zou het zo kunnen zijn dat dit zoemgeluid een normaal verschijnsel is bij deze auto in zijn een als die koud is,wie heeft dezelfde auto en wil dit even controleren..alleen als de motor koud is dus ''en in zijn een'' bij gas los en gas geven.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb er eentje, en het enige wat je hoort als ie koud is is die gekke stofzuiger die onder de luchtfilterdoos is gemonteerd (functie zie vorige posting)

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Ok... dat kan kloppen.maar bij mij auto veranderd dat zoemgeluid in de eerste versnelling bij gas terug nemen en het duurt maar 1 min.

Harry tevens nog een andere vraag die jij dan ook weet,het is bekend dat deze auto nogal wat brandstof lust alleen bij een fors rijgedrag.Ik heb mij laten vertellen dat deze auto's zeer goed gechipt kunnen worden en dat het brandstofgebruik hierdoor geruduceerd kan worden ,het vermogen is mij genoeg van deze auto,maar dat zal dan wellicht ook iets toenemen,heb jij hem ook laten chippen?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

geen chip in doen, vermogen is genoeg en dat minder brandstof lusten is een sprookje dat de tuners je wijsmaken om hun zooi te verkopen. Die 5 cilinders zullen toch met een brandbaar mengsel gevuld moetten worden, en brandstofgebruik regel je bij een ongeblazen benzinemotor met het rechter pedaal, niet met een chip.

Met normaal rijden en het koppel van de motor gebruikend (dus toerental laag) doet mijne's gemiddeld 1:10 Wij rijden er niet veel lange stukken mee, dus het is niet zo gek. Mijn vorige auto, een audi met 1.8 20V 125Pk zoop hetzelfde op.

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Duidelijk,,het zelfde idee had ik ook al dus chip maar lekker laten zitten,nu alleen het stofzuiger geluid nog even oplossen bij koude motor in 1 st vesnl.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

stofzuigergeluid lost zich zelf op na 1 minuut, dat hoort nou eenmaal bij deze auto. Wen er maar aan en trek je er niets van aan......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.