Volkswagen SCIROCCO: Zoemend geluid bij gasgeven en soort geluid van opwinden..

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 118

Hallo allemaal,

Ik heb al een tijdje een soort ratel of zoemend geluid als ik het gaspedaal indruk. Als ik de auto laat uitrollen of stil sta in neutraal of in versnelling hoor ik het niet. Alleen zodra ik mijn gaspedaal aanraak begint het. Je hoort het ook maar heel subtiel. Maar toch ook weer goed als je er op gaat letten haha😅.

Iemand enig idee?
Heb btw ook een beetje vermogenverlies bij het optrekken, ik denk zelf aan de bougies?

Ook hoor ik een geluid bij het optrekken vooral bij koude start en in de eerste en tweede versnelling. Het lijkt wel alsof je zo'n opwind autotje (doormiddel van achteruit trekken) loslaat.. Ik heb geen betere manier om het te omschrijven denk ik... Een soort fluit ofzo maar dan anders haha.

Auto rijd verder normaal en er branden geen lampjes.

Alle hulp is welkom!

Groeten,
Yuri Ripmeester

Yurip23

Geplaatst door Yurip23 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Tuurke43 (0), 6 jaar geleden

Dag Yuri, ik ben geen professional maar zoals je het omschrijft doet het me denken dat het iets te maken heeft met het druklager van de koppelingsschijf en uw vermogen verlies zou kunnen wijzen op een ver versleten koppelingsschijf? Als je de handrem aantrekt en hem dan in eerste of tweede versnelling zet en de koppelingspedaal zachtjes lost, heeft de motor dan de neiging niet om toch door te draaien? Grtn. Chris.

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Yuri

Koppelings platen versleten tot op de klinknagels . maakt dit geliud op vliegwiel en drukgroep. niet mee doorrijden
Nieuwe set monteren

Groet Johan

Yurip23 (0), 6 jaar geleden

Goedeavond,

Bedankt voor de snelle reacties!
Hebben jullie enig idee wat de kosten zijn voor dit geintje? Stel ik zou de druklager en koppelingsschijf moeten laten vervangen.

Heb al een beetje gezocht maar kwam niet echt een antwoord tegen. Alleen datbhet per auto verschilt. Maarja tussen de 200-300 euro? Of gaat het veel meer kosten?

Gr,
Yuri

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

de hele set is wel zo verstandig dus ook drukgroep en prijs durf ik niets over te zeggen hangt mede van de onderdelenprijs af. afspraak maken met wie dit repareerd wel zo verstandig


Groet Johan .

ps zoek op kenteken dan word het gevonden, genoeg aanbieders

Yurip23 (0), 6 jaar geleden

Heb het opgezocht.
Gelukkig heb ik een handgeschakelde 😅

De vervangingskit kost rond de 280 euro. Dus platen druklager etc. Alles wat nodig is.

Ik ken gelukkig iemand die het voor een mooi prijsje vervangt. Dus voor mij zal het rond de 500 euro gaan kosten.

Morgen maak ik een afspraak!
Allemaal bedankt!

Gr,
Yuri

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Helemaal top , laat de afloop even weten

Groet Johan

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Laat hem eens stationair draaien en doe dan eens gas geven zonder de koppeling in te trappen, dan hoor je de motor in toeren gaan.
En doe dan eens gas geven met de koppeling ingetrapt, dan hoor je een klik geluidje erbij komen met ook zo'n opwind geluid wat je zegt (dat is van de compressor)
Bedoel je dat geluidje?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.