Volkswagen Fox: zwaar brommend geluid in de motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3 cilinder 1.2 liter

Ben sinds 2 weken in het bezit van een Fox, als ik van zn 1 naar zn 2 schakel, en het gas gelijk helemaal intrap begint hij eerst angstaanjagend te brommen voordat hij op toeren komt, dit geldt ook van 2 naar 3. Zijn er bezitters van deze auto die het probleem ook hebben? De garage weet niet wat ze er mee aan moeten, en informatie van de chef monteur bij VW nederland heeft geen resultaat opgeleverd.
Als u dit probleem herkent kunt u mij dan hierover berichten.

van bentum

Geplaatst door van bentum (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

louise zit je dan niet in te hoge versnelling bij een telaag toerental want dan gaat hij ook brommen?
we hebben zo n klacht nog niet gehad en deze motor zit ook in de polo en daar heb ik er ook nog niet van gehoord.
bij wat voor toerental hoor je het en wanneer is het over dus bij wat voor toerental stopt het gebrom.

groetjes jan.

van bentum (0), 17 jaar geleden

Hoi Jan, ook al trek ik hem zo ver mogelijk door in de versnelling, en schakel snel over naar zn 2 of 3, en ik trap gelijk het gas vol in, dan gaat hij eerst brommen zodat de hele auto meetrilt,en daarna komt hij pas op een normale manier op toeren, chefmonteur van de VW heeft een proefrit gemaakt en weet niet wat het is, maar heeft het wel geconstateerd ,vervolgens heeft hij contact gehad met VW nederland, die weten het ook niet, de chef monteur dacht aan resoneren, maar volgens mij is het echt de motor

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

louise het is moeilijk om je zo echt van advies te zijn het lijkt me verstandig om eens bij een andere dealer langs tegaan en tekijken wat die er van vinden of weten.
ik begrijp dat ze echt wat horen en mochten ze er niet uitkomen laat ze dan contact met pon op nemen wat dit is niet normaal.
desnoods moet er mee naar pon gegaan worden om hen het telaten beoordelen.
het is een nieuwe wagen en lijkt me niet normaal zeker niet nu je schrijft dat de chef dat ook vond dus moet er wat gebeuren.
misschien dat er onderzoek voornodig is en het een en ander geprobeert moet worden maar dat moet dan maar.
dus als eerste ga naar een andere en kijk wat die zegt.

groetjes jan.

van bentum (0), 17 jaar geleden

Hoi jan bedankt voor je advies, had voor dinsdag a.s. al een afspraak bij de dealer gemaakt, we wachten nog even af wat ze dinsdag gaan doen,we houden je op de hoogte, vriendelijke groet louise

van bentum (0), 17 jaar geleden

Jan na lang zoeken zijn ze er vandaag achter gekomen wat het probleem was, het gebrom werd veroorzaakt door een niet geheel goed vastzittend luchtfilter. bij een bepaald toerental ging dit resoneren, gelukkig is dit nu opgelost ,jan nog bedankt voor je advies. groetjes louise

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

louise gelukkig dat het op gelost is ik had er bij ons nog niet mee gemaakt en blijkt nu ook iets tezijn wat onschuldig doch erg hinderlijk was maar nou kan je er weer met plezier mee rijden en nog bedankt dat je de oplossing mee gedeelt hebt want daar leren we weer van en kunnen andere daar weer mee helpen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.