Volkswagen Golf IV: zwaarder schakelen Golf4 1.6 16v (bj 2002) bij warm weer?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

mijn golf station met km stand 100.400 gaat met dit warme weer na een wat langere rit (kilometertje of 10), met flink wat optrekken remmen en dus ook schakelen, steeds stroever in de versnellingen. vanmorgen toen het kouder was, en de auto stil heeft gestaan schakelt alles weer soepel. ik heb dit met alle versnellingen. voor mijn gevoel trekt de auto dan ook trager op dan anders. waar zou dit aan kunnen liggen? versnellingsbak-olie aan vervanging toe ofzo?
vooral vreemd dat het alleen bij warm weer is, als het wat koeler is zoals vorige week merk ik het niet.

zijn er nog ideeen waar dit aan kan liggen? ik hoor het graag.

reyals

Geplaatst door reyals (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als er voldoende versnellingsbak olie inzit..zou ik het schakelmechanisme eens controleren en smeren..als dit kurkdroog is,of veel speling vertoont,kan dit ook je probleem veroorzaken.

Gr Stefan

reyals (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Als er voldoende versnellingsbak olie inzit..zou ik het schakelmechanisme eens controleren en smeren..als dit kurkdroog is,of veel speling vertoont,kan dit ook je probleem veroorzaken.

Gr Stefan[/quote]
het schakelmechanisme is ongeveer 1.5 maand geleden geheel gesmeerd, (aangezien ik toen ook al problemen had, toen bleef de pook zelfs links hangen in zijn vrij, in plaats van terug te springen naar het midden)

dus vandaar ook dat ik dacht aan de olie. misschien dat deze aan vervanging toe is o.i.d.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Vervanging is een groot woord,controleer eens of er wel voldoende inzit..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.