Volvo V70: Aanjager en Parrot werken niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Van de auto van mijn vader werken de aanjager en de parrot niet. Eerst deed de aanjager het nog af en toe, vorige week met testen viel de aanjagermotor helemaal uit, vanaf dat moment doet ook de Parrot autoradio het niet meer.

Als ik de Parrot aansluit in mijn auto doet hij het wel, betekent denk dat hij in de Volvo geen stroom krijgt?
De lampjes van de aircobediening branden allemaal, dus zowel de oranje als de groene (foutcode?). De verwarming werkt ook slecht, alleen bij hoge toeren wordt het warm.
Nu begreep ik dat het aanjagerprobleem de weerstand naast de aanjagermotor kon zijn (van een volvo-garage), nu heb ik deze vervangen, maar de aanjagermotor doet nog steeds niks.

Waar kan ik het probleem nog meer zoeken? Of is uitlezen de enige optie?
Is het een elektronische storing?

Groetjes, Rebecca

Rebecca77

Geplaatst door Rebecca77 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

koetjeboe91 (0), 13 jaar geleden

bekijk je zekering en loop de bedrading na

Rebecca77 (0), 13 jaar geleden

De bedrading heb ik doorgemeten en geeft stroom, hoe check ik de zekering? De kleine zekeringen lijken mij oké, hoe zie je aan de grotere of ze stuk zijn?
De aanjagermotor heb ik aangesloten gehad op de accu, dan draait hij als een zonnetje (dit was ik nog vergeten te zeggen...)

Groetjes, Rebecca

koetjeboe91 (0), 13 jaar geleden

de zekering test je door een testlampje op punt a en daarna op punt b te houden. vaak kun je het ook duidelijk zien aan de zekering dat deze gesprongen is.

Herman BMW (0) PRO, 13 jaar geleden

Je CCM (klimaatregeleenheid) stuurt je kachelmotor via de weerstand aan.
Waarschijnlijk zal er vanaf je CCM geen voeding naar kachelmotor gaan dus bedrading controleren kan ook in regeleenheid zelf zitten natuurlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.