347 bezoekers online

Volvo Overige 2006: Aansluiting schema schakelaar

Bouwjaar: 2006

Hallo, ik ben op problemcar terecht gekomen na een advies van een vriend want ik heb een vraag.

Ik wil een garagedeur opener aansluiten op het knopje voor het uitschakelen van de binnen sensoren van het alarm. IK heb namelijk geen alarm:


De garagedeur opener heeft een aan/uit schakeling die ik dus via die knop wil schakelen en een led, de led wil ik graag via het interne lampje van de knop schakelen. Als dat niet mogelijk is, is aan/uit voldoende.

Concreet wil ik dus weten welke aansluiting aan de achterzijde, welke functie heeft:

Alvast bedankt

Bram

bdj

Geplaatst door bdj , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

0

frans t, 13 jaar geleden

heb je een multimeter meet met ohm zoek de twee pennen welke op 0 ohm komen bij bedienen van de knop

0

bdj, 13 jaar geleden

Frans, de linker 2 polen komen op 0 wanneer de schakelaar ingedrukt wordt, zo gauw als je de schakelaar weer los laat worden de contacten weer verbroken. Ik heb een vermoeden dat er een electrische schakeling inzit.
Kun je me verder helpen?

Bram

0

frans t, 13 jaar geleden

als meter 0 geeft heb je de goede contacten

0

bdj, 13 jaar geleden

Frans, dat begrijp ik, als ik de knop indruk dan gaat ie na 0, als ik los laat gaat hij weer naar oneindig, het is dus alleen een aan/uit schakelaar als ik hem vast houd.

Er moet dus een andere manier van schakelen cq aansluiten zijn, want de schakelaar is origineel bedoelt om de binnen sensoren uit te schakelen zodat je een hond in de wagen kan houden met het alarm aan. Ik denk niet dat het de bedoeling is dat de hond de poot op de knop houd :)

Bedankt voor je antwoorden tot zover.

0

frans t, 13 jaar geleden

het kan ook zijn dat het alarm alleen maar een kortstondig signaal hoeft om uit te gaan. en heb jij nu een stukje electronica nodig om van een korte puls een vaste aansluiting te maken.

0

bdj, 13 jaar geleden

tja, zo had ik het inderdaad niet bekeken. Ik zal eens in de doos kijken of ik daar nog een logisch schakeling-dingetje voor heb.

0

frans t, 13 jaar geleden

bij mij is de garagedeuropener op afstand en hoef ik het knopje maar net aan te raken voor signaal (heb jij nu een deuropener waar de politie niet van mag weten dat je er een hebt is het mischien ook wel mogelijk om met dit schakelaartje er voor te zorgen dat bij een controle de zekering van je "garagedeuropener" knapt, dan is i ook uit en als je hem weer aan wilt hebben stop je er weer een nieuwe zekering in)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overige of stel zelf een nieuwe vraag.