Volvo Overige 2006: trillen auto

Bouwjaar: 2006

Trillen van de auto is al voelbaar vanaf ca. 50 km en wordt erger naarmate er harder wordt gereden. Tijdens het stevig optrekken en afremmen is het trillen meer waarneembaar dan bij constante snelheid. De trilling is voornamelijk via het stuur voelbaar. In eerste instantie ging ik uit van een onbalans in de banden. Deze zijn een aantal keren gebalanceerd en zijn vervolgens onlangs vervangen door nieuwe Michelin’s maar het probleem bestaat nog steeds. Hierna heb ik 4 lm velgen + banden geleend van een kennis., om op die manier eventuele problemen van m’n eigen velgen uit te sluiten. Resultaat was dat het probleem nog steeds aanwezig was.
Blijft over “uitlijnen”, hoewel ik dat niet verwacht omdat de oude banden niet scheef waren afgesleten en de auto bovendien niet naar een bepaalde kant trekt, of wellicht een speling van de aandrijfas ? Of zijn er nog meer mogelijke oorzaken ?

addicks

Geplaatst door addicks (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Aandrijfassen wisselen met een ok auto, beginnen met de linker aandrijfas. (of eentje van de sloop, of twee)

fpeetermans (0), 17 jaar geleden

Heb dit probleem ooit eens gehad met Ford Scorpio. Oplossing was in dat geval, nieuwe remschijven. Zelfs bij niet remmen raakte één van de twee voorste schijven heel licht de remklauw. Gevolg op alle mogelijke momenten een trilling in het stuur en zeer sterk voelbaar bij afremmen.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Ook eens gehad met een sierra, remschijven vervangen, na 6 weken weer krom, oplossing kwam toen na montage van "stevigere" sierra Cossworth rubbers aan ophanging en reactiestangen.

Succes Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overig of stel zelf een nieuwe vraag.