186 bezoekers online

Volvo Overige 2006: betriuwbare sloperijen

Bouwjaar: 2006

Nadat ik afgelopen week flink ben opgelicht door autosloperij Penders, ben ik een beetje huiverig geworden voor autosloperijen. Hebben jullie wel goede ervaringen met sloperijen? Welke zijn dat dan?

Roger

woger

Geplaatst door woger , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

0

sytze, 13 jaar geleden

Wat isser gebeurd Roger? Hoort niet om alleen te roepen, ook ff vertelle wat er aan de hand is!

0

woger, 13 jaar geleden

Ik had een vraag op onderdelenzoeker.nl geplaats voor o.a. boordcomputer en speakers. Kreeg van Penders de melding dat ze beide hadden. Ik ben er naar toe gegaan en kreeg te horen dat de boordcomputer (linker schakelaar) €500 kostte. Toen ik meldde dat die bij de Volvo €350 kost maakte hij er €175 van. Voor de D-stijl speakers en achterdeur speakers moest ik €125 betalen. Bij elkaar dus €300 en de helft vooruit betalen. vorige week maandag terug en kreeg ik de D-style speakers en een voordeur speaker en achterdeurspeaker en de linkerschakelaar. De schakelaar moest wel nog even worden schoongemaakt en de voordeurspeaker pastte ook wel in de achterdeur. Thuisgekomen bleek dat de linkerschakelaar, ondanks het schoonmaken, gewoon donker bleef terwijl ik een grijs interieur heb (dat had hij ook gezien). Bovendien bleek de voordeurspeaker voor geen meter te passen. Dus ik weer terug en zijn antwoord was dat ie geen kleurgarantie kon geven (ik moest even wachten want er was een andere klant voor mij die voor €1000 de boot in was gegaan met een versnellingsbak). De speaker nam ie terug en zou de andere achterdeur speaker opsturen. Een week later kreeg ik de speaker thuis, maar dit bleek een standaard speaker te zijn en geen premium zoals de andere. Dus weer naar Vlaardingen gereden en daar bleek dat ze geen andere achterdeur speaker hadden. Na veel gezeik wilde hij me dan wel een speaker terugbetalen, de andere was een achterdeur speaker zoals gevraagd, vond ie!! Ik heb uiteindelijk voor €30 nog de oude premium voordeurspeaker erbij gekocht zodat ik de frames kan wisselen en dan toch 2 achterdeurspeakers heb.
Zit ik ondertussen alleen nog met een, voor mij, onbruikbare linkerschakelaar van €175 in mijn maag (iemand mooie linkerschakelaar kopen?), die ik ondertussen ook al op ebay zag staan voor €19. Ik heb uiteindelijk de juiste kleur gevonden bij Marans voor €50.

Roger

PS. Als je ooit helaas eens bij Penders komt moet je eens opletten hoeveel geld daar in korte tijd zonder factuur van eigenaar verwisseld. Ik zag in 2 uur tijd zo'n €2500 cash verdwijnen, zonder ook maar een rekeningetje. Maar ja, daarvoor rijdt ie waarschijnlijk ook in een Hummer.

0

sytze, 13 jaar geleden

Jo Roger, ik kan me je teleurstelling voorstellen! Daarom doen wij dan ook zelden zaken met sloperijen.
Vaak vragen ze meer dan wat wij voor nieuw moeten betalen. Daar komt voor bedrijven nog bij dat ze meestal geen (btw)bon willen schrijven. Wat ook vreemd is: ze leveren dan wel, alleen wel het verkeerde. Als ik iets nieuw koop en het blijkt verkeerd, dan kun je altijd ruilen natuurlijk. Zou een hele verbetering zijn wanneer sloperijen ook geld teruggeven als iets verkeerd blijkt te zijn. En om het er nog ff lekker in te wrijven in een Hummer voor komen rijden! Dan kan ik me je cynisme voorstellen! Heb 1 x meegemaakt dat ik een fijne dieselmotor kocht op een sloperij. Was getest en voorzien van een label waar op stond 67000 km.
Ingebouwd in de klantenauto en gestart, nou je snapt het al zeker? Een zepert van een motor, die amper wou aanslaan omdat ie geen compressie had! Na 2 minuten stationair zeikte de olie uit de krukas en blaasde uit de peilstok omhoog! Maar hij was zeer proffesioneel en grondig schoongespoten met de hogedruk spuit.
Heb woedend de motor weer uitgebouwd en ben zowat met motor en al naar binnen gereden.
Doodleuk vertelden ze me toen dat ze geen andere motor meer hadden, echter ze zouden me bellen zodra ze 1 hadden. Na een maand ben ik ff wezen waarschuwen. 1 dag later had ik een andere motor die wel goed was.
Echter dubbel werk en dubbele kosten die door niemand werden vergoed! Ik heb daar wel lering uit getrokken.

Daarom viel me de topic ook op.
Als ik nu iets nodig heb struin ik eerst ff op het net. En als het echt niet anders kan doe ik zaken met betrouwbare sloperijen, echter............liever nieuw!

Sytze

0

Wauter, 13 jaar geleden

Autorima als het volvo betreft, nooit gezeur gahed.

0

ahavelaar, 13 jaar geleden

kijk bij autosloperij van Bebberen in Rijswijk (NBR.) is een kleine sloperij en goudeerlijk. heb ik al
vaak div onderdelen gehaald (reeds ca. 28 jaar) en nog nooit problemen gehad. als iets niet goed is
of niet blijkt te passen kun je het zonder gezeur omruilen. (Als je tenminste bij de aankoop ook
redelijk bent geweest en niet heb geprobeerd om die mensen een poot uit te draaien)
met vr. gr. Arie

0

sytze, 13 jaar geleden

Er zullen toch wel meer zijn dan deze twee?!

Sytze

0

ahavelaar, 13 jaar geleden

ongetwijfeld zullen er best wel veel betrouwbare sloperijen zijn maar je kunt daar alleen maar door
ervaring achter komen. m vr. gr. Arie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overige of stel zelf een nieuwe vraag.