Volvo S40: ABS uitgeschakeld in de 5de versnelling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 i 16v

Misschien kunnen jullie mij helpen met mijn probleem. Ik heb net een tweedehands s40 gekocht en er twee nieuwe achterbanden laten opzetten bij de kwik-fit. Ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft. Maar als ik nu in de 5de versnelling rijdt met +/- 120 km per uur dan gaat het ABS lampje branden wat betekent dat deze uitgeschakeld is. Pas wanneer ik de motor afzet en opnieuw aanzet dan is het lampje weg en doet ABS het weer. Weten jullie wat het probleem is en of dit een kostbare aangelegenheid wordt?

gr Antal

antaliaan

Geplaatst door antaliaan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

liggen er de zelfde maat banden op? Anders even laten uitlezen ook al is de storing tijdelijk hij is opgeslgen in de regeleenheid.

antaliaan (0), 15 jaar geleden

volgens mij wel.. Staat in elk geval op de banden. Hoewel de voorbanden Continental zijn (zaten er al op) en de achterbanden Bridgestone (nieuw). Maar dat kan er toch niets mee te maken hebben?. Zal maar even langs een volvo garage.

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

laat maar eens uit lezen. Was het voor de bandenwissel ook?

antaliaan (0), 15 jaar geleden

voor de bandenwissel was dit niet het geval. Echter heb ik hem nog maar net en ben toen maar een keer op/boven de 120 uitgekomen. Donderdag een afspraak bij de volvo garage.

antaliaan (0), 15 jaar geleden

je had gelijk. Kwik fit had een verkeerde maat banden erop gezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.