Volvo V70: achtervering

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5D

De V70 2.5D classic staat links achter veel te hoog op de veren, rechts achter staat de auto op normale hoogte. Dit ziet er nogal vreemd uit en ik heb het idee dat de auto ook wat te stug is. Weet er iemand een oorzaak en oplossing voor dit probleem?

Harm

Geplaatst door Harm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit is een Load-leveler (nivomat, schokbreker) die zich opgepompt heeft, normaal zorgt deze (speciale) schokbreker ervoor dat de auto als hij beladen word dat hij aan de achterkant van de auto weer naar de normale rijhoogte "gepompt" word.
Het gebeurd wel eens dat de regeling in de schokbreker niet meer werkt en de schokbreker zich naar maximale hoogte pompt.
De enige oplossing is vervangen, en ze zijn niet goedkoop.

Harm (0), 17 jaar geleden

Kun je met zo'n defecte schokbreker nog even doorrijden, want ik sta op het punt om op vakantie te gaan. Zoiets komt altijd op het verkeerde moment.

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Is niet verstandig ivm met verschil in dempings karakteristiek. je kunt ze eventueel vervangen door normael schokdempers, echter is wel je niveau regeling weg. Wel goedkoper, is een keuze.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.