Volvo V70: probleem met uitlaat volvo v70 r awd bj 97

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 t5 r 184 kw

hoi ik heb ff een vraag,
mijn ouders rijden een volvo v70 type zie hierboven, en die moest voor de apk,
hij is bij deze apk afgekeurt op de uitlaat!!! nou ben ik zelf monteur geweest dus ik weet er wel iets vanaf zeg maar. maar de mensen van het garage bedrijf zeiden dat de uitlaat niet lek was maar dat er toch een andere demper onder moest nou weet ik niet wat dat in hemelsnaam met apk te maken heeft want dat gaat toch alleen om de co uitstoot en dat de uitlaat gas dicht moet zijn over de gehele lengte en deugelijk bevestigt moet zijn maar nix over een demper die niet stuk of zo is mijn vraag is dan waar die demper op afgekeurt is t kan volgens mijn niet de uitstoot zijn want daar zorgt je katalisator voor toch. ik hoop dat iemand mij wegwijs kan maken in dit geval want ik denk zelf dat mijn ouders zwaar verneukt worden groeten paul

Qvterreurrr

Geplaatst door Qvterreurrr (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de uitlaat gasdicht is en deugdelijk bevestigd en zijn CO waarde haalt kan hij hierop nooit afgekeurd worden.

Ik denk al, een V70 met een kapotte uitlaat ?????????

Toevallig toch niet bij de kwik-fit geweest, of reed een van de monteurs een V70 ???

En anders de auto laten keuren bij een onafhankelijk keuringsstation, zo eentje die alleen maar APK keuringen doet en verder niets, dat is in ieder geval goedkoper als een nieuwe uitlaat.

Qvterreurrr (0), 17 jaar geleden

dat dacht ik dus ook al die dingen zijn onverwoestbaar en cker van dit type v70

haha nee ze zijn niet naar kwik fit geweest de uitlaat is van voor tot achter fabrieks origineel en ziet er nog prima uit

ik ga vandaag ff langs bij een garage of ze m ff aan de co meter willen zetten ga ik 1st ff n stukkie flink blazen hoog i/d toeren al t roet er ff uitvlammen en dan weer meten.

maare als de demper nou verstopt is dan kan t toch ook niet fout zijn?????

groete paul

en bedankt voor de snelle reactie

vw4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je demper verstopt zou zitten kan je niet eens fatsoenljik rijden met die auto. zoals v-spec. als zei. als de uitlaat gasdicht is, deugdelijk bevestigt zit en hij haalt zijn CO-waarden ist gewoon goed.
succes

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Idd een vreemd verhaal. Gewoon laten afmelden als afkeur en bezwaar maken. Gaan ze lekker op de bek...

Qvterreurrr (0), 17 jaar geleden

hey wouter 1st bedankt voor je reactie top site is dit zeg!!!!!!
maar wat bedoel je met bezwaar maken???

groete paul

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat die garage hem maar afmelden met die uitlaat afkeur, en met protest, dan komt er een RDW manneke hem herkeuren, deze zal hem zonder meer goedkeuren, en krijgt die keurmeester een veeg uit de pan.

:D

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je het niet eens bent met de uitslag van een APK keuring kun je bezwaar indienen bij het RDW. Dan kun je daar terecht voor een herkeuring (is wel veel werk hoor), krijg je gelijk, dan krijgt die garage een tik op de vingers.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

confronteer eerst de garage zelf met het verhaal. En idd, volgens mij moet de uitlaat gewoon gasdicht zijn en de uitlaatgassen aan de normen voldoen. En dan evt laten herkeuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.