Volvo 850 1996: af en toe storing in ABS

Bouwjaar: 1996, Motorinhoud (cc): 2500

Bij bovenstaande auto het volgende probleem: af en toe gaat de
ABS-lamp branden. Bij het uitlezen kwam de volgende storing: Sensor links en sensor rechts af en toe storing. Beide sensoren vervangen maar helaas geen resultaat. Bekabeling nagemeten en toch goed bevonden. Komt dit probleem misschien vaker voor of zijn er bepaalde aandachtspunten of zie ik wat over het hoofd. Alvast bedankt voor het meedenken en de reacties.

maikel6834

Geplaatst door maikel6834 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Rigo (0), 19 jaar geleden

Ik heb in het verleden een gelijkluidend probleem gehad bij een 940 uit 1994 en dit opgelost door de kartelringen achter de remschijven zuiver te maken en van roestvorming te ontdoen. Probleem is daarna niet teruggekomen...

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb ik ook met een ingeruilde 850 gehad, vervangen van de ABS regelunit bracht uitkomst (wel duur EUR 900!)

Paul

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Een aantal types van de 850 hadden problemen met de bekabeling bij doormeten niets te vinden vraag bij een dealer of dat bij jou auto van toepassing kan zijn. Dan is alleen nodig de kabels te vervangen van de l + r sensor. Anders zal het een regeleenheid worden.

maikel6834 (0) PRO, 19 jaar geleden

Allereerst bedankt voor de snelle reacties!! De ringen bij de sensoren waren al schoongemaakt. De auto is bij de dealer geweest, maar we gaan eerst even navragen of vervangen van de kabels bij deze auto van toepassing is. Anders wordt het toch een ander stuurapparaat. Ik houd jullie op de hoogte en nogmaals bedankt!

maikel6834 (0) PRO, 19 jaar geleden

En ja hoor, de ECU was defect. Deze is in ruil-versie te koop bij de dealer, dus valt het met de kosten redelijk mee. Iedereen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.