Volvo 850 1995: Resetten onderhoud interval / gekende zwakke punten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2500

Weet er iemand of het service-lampje, dat aangaat wanneer de wagen een onderhoudsbeurt nodig heeft, zelf kan worden ge-reset, of kan dit enkel bij de dealer?

Wat zijn de zwakke punten bij deze wagen? ( Rijd op lpg)

bert1192

Geplaatst door bert1192 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het resetten is afhankelijk van modeljaar zit er een OBD stekker in de auto moet je naar de dealer. Als er 2 zwarte kastjes bij de motorkapslot zitten met A en B erop als je het dekseltje er af haalt is het handmatig te doen. Zwakke punten zijn airco verdamper en verstopte carterventilatie waardoor hoog olieverbruik kan optreden maar heb dat alleen mee gemaakt met mensen die korte stukjes rijden en niet op lpg.

bert1192 (0), 19 jaar geleden

Bedoel je bij de ontgrendeling van de motorkap in de wagen, of bij het slot in het motorkompartiment? En als ik het zelf kan hoe gaat dit dan in zijn werk?
Ik heb de kans nog niet gehad om het na te zien daar de wagen pas zaterdag naar mij komt.
Wat het probleem met de caterventilatie betreft, hoe kan ik dit voorkomen. Kan ik de carterventilatie bv gewoon reinigen of dient deze vervangen te worden?

Alvast bedankt voor je snelle reactie.
Groeten.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

carterventielatie goed schoon houden door bij een beurt de slang door te spoelen met remmenreiniger en de vlamendover tijdig te vervangen. Na het reinigen van de carterventilatie toevoging van forthe bij de motor doen en warmdraaien en dan de olie aftappen en verversen. Bij het motorkapslot Denk ik omdat hij van 95 is zit een kastje met A en een rood ledje als je het dekseltje erafgehaald hebt. staak het kabeltje in 7 druk dan op de knop 4 keer het ledje gaat branden als het uit is 1 keer dan 5 keer dan 1 keer nu gaat het snel knipperen soms is het niet te zien.

bert1192 (0), 19 jaar geleden

ok, bedankt. zal het zaterdag bekijken en zal maandag de afloop laten weten.
Bert.

BBert (0), 19 jaar geleden

Je had gelijk, volvoxc90, bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.