Volvo 940: Afslaan bij file rijden bij heet weer.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2,3 lpt

Ik heb in de zomer altijd problemen met het regelmatig afslaan van de motor tijdens het filerijden op zowel benzine als LPG. Het toerental zakt dan even weg en meestal heeft dit afslaan tot gevolg. Als hij niet afslaat tijdens het inzakken van het toerental dan gaat meestal wel het lamda lampje branden. Ik heb het idee dat hij er minder last van heeft als ik de airco uit heb staan. Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn?

Met vriendelijk groet,

Johnny van der Els

vdels_j

Geplaatst door vdels_j (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De auto is nog zo nieuw dat is garantie.

Hans

sanderreijnen (0), 16 jaar geleden

Is dit niet de oude trouwe B23.....? Hebben thuis een 240 staan met zo'n blok en heb er zelf ook een gehad plus een 740 en die hebben allemaal hetzelfde euvel gehad. Alleen bij extreem warm weer doet de motor een beetje raar, bij mijn weten is dit dus en 'normaal' kwaaltje van dit type motor. Ze zijn tenslotte eigenlijk ook ontwikkeld voor de koudere regionen. Zolang het blok niet te warm wordt (is ons nooit gelukt) kan het geen kwaad.

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, dit is een B230FK, ik zou in ieder geval beginnen met het gasklephuis goed te reinigen, dus eerst er af halen en dan reinigen.

Ze zijn wel (een beetje) gevoelig op een vervuild gasklephuis.

320 (0), 16 jaar geleden

start de wagen wel weer gelijk na het afslaan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.