Volvo 940 1992: Volvo 940 GL die het af en toe verrekt om te starten

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: B200

Ten einde raad dit verzoek.
Het probleem is dat de motor soms tijdens het starten niet aanslaat.
Dit is op benzine, op LPG slaat de motor wel aan. Als de motor loopt op benzine/LPG is er niets meer te merken aan de motor, trekt goed, loopt goed stationair en blijft ook gewoon lopen, maar als je dan even bv een boodschap doet is de kans groot dat de motor niet meer start. ooit een paar dagen geen problemen en dan is de storing er weer en het maakt niet uit koude of warme motor. Wat wel opvalt is dat soms het labdasonde lampje brand en blijft branden op benzine, schakel ik over naar LPG gaat het meteen uit, Schakel ik daarna weer naar benzine blijft het lampje uit. Als de motor niet aanslaat en je sleept de auto 50 meter dan loopt de motor ook.
Wat we al gedaan hebben: Injectors laten reinigen, benzinepomp gecontroleerd, Benzinefilter vervangen, luchtfilter vervangen, oude benzine verwijderd en nieuwe getankt, nieuwe bougies en kabels geplaatst. Na een aantal keren starten op benzine terwijl de motor niet aanslaat lijkt het wel of de motor is verzopen, in het begin van de klacht toen we nog niet wisten hoe we de auto op LPG moesten starten wachten we gewoon 15 tot 30 min. en probeerden we het opnieuw en met een beetje geluk kon de motor goed aanslaan.
We weten niet meer waar we nog verder naar moeten kijken, help ons uit de brand met een oplossing.

Mvg Jan

johannesgerardus

Geplaatst door johannesgerardus (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

320 (0), 16 jaar geleden

brandstofdruk regelaar lek?

is de brandstofdruk ook gemeten?

eventueel de computer laten uitlezen.

omdat lambda lampje brand is er waarschijnlijk een foutcode opgeslagen.

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat veel voorkomt is benzinepomp relais deze zorgt ook voor de ontstekking en vind het dus vreemd dat hij op gas geen probleem geeft.

Zoals 320 zegt foutcode uit laten lezen. Niet willekeurig gaan vervangen misschien is het de een foutcode wat nergens op slaat.

joebar5495 (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat je pulsgever de boosdoener is , heb met een 740 16v hetzelfde gehad, koud altijd prima starten, maar vaak na een kort ritje wilde jhij op gas en op benz niet starten, af laten slepen, thuis aangekomen meteen weer starten, en lopen, daar werd je echt gek van.
Op een gegeven moment de pulsgever voor de ontsteking vervangen, nooit meer ergens last van gehad...
Zit boven op de bak net achter de cilinderkop

johannesgerardus (0), 8 jaar geleden

Puls gever verwisseld probleem opgelost.

dank voor de info

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.