Volvo 940: Koppeling stinkt

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 HPT

Vorig jaar net voor de zomervakantie de koppelingsplaten vervangen. Daarna regelmatig last van stank als ik bv met caravan een heuvel oprijd. In het begin weet ik het aan de nieuwigheid. Inmiddels echter al drie (!) maal de koppelingsplaten vervangen en nu, na twee weken, rook het weer toen ik met de caravan in de file stond. Er zitten nu zelfs platen in van Sachs, die zouden van harder materiaal zijn. Volvo zelf heeft deze platen notabene vergoed! Bij het wegrijden begint de auto ook weer te trillen als ik de koppeling op laat komen. Heeft het één met het ander te maken. Kan het de drukgroep zijn. De koppelingscylinder? Ik weet niet goed meer waar ik moet zoeken en de monteur blijkbaar ook niet. Wie kan mij helpen? Ik wil echt van die stank af. Nogmaals, bij normaal rijden heb ik geen last en is alleen bij een iets zwaardere belasting. Zelfs in de parkeergarage ruik ik het!

Bij voorbaat dank voor jullie tips!

Gershwin

Geplaatst door Gershwin (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik lees dat de koppelingsplaat inmiddels al drie !!! maal verangen is, maar ik zie nergens iets over het vervangen van de drukgroep ???
Ik zou de eerste keer en ZEKER de tweede keer de koppelingsplaat EN de drukgroep laten vernieuwen.
Als de drukgroep (die ik als eerste oorzaak aanwijs) nu nog niet vervangen is dan is dat ZEER slordig !!

Gershwin (0), 16 jaar geleden

[quote=Volvo-Specialist]Ik lees dat de koppelingsplaat inmiddels al drie !!! maal verangen is, maar ik zie nergens iets over het vervangen van de drukgroep ???
Ik zou de eerste keer en ZEKER de tweede keer de koppelingsplaat EN de drukgroep laten vernieuwen.
Als de drukgroep (die ik als eerste oorzaak aanwijs) nu nog niet vervangen is dan is dat ZEER slordig !![/quote]
Dank voor uw reactie!
Helaas vergat ik te vermelden dat bij de tweede keer vervangen ook de drukgroep vervangen is. Ik ben dus bang dat die als oorzaak inmiddels vervallen is.

Gershwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.