Volvo 940: motor slaat af onder het rijden

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Ik rij reeds 15 jaar probleemloos met deze geweldige auto. Helaas begint hij nu wat kuren te vertonen. Ik ben reeds bij een aantal VOLVO garages geweest die geen oplossing voor mijn probleem hebben, alleen suggesties wat het kan zijn. Hij geeft nl geen storingen op het aangesloten diagnoseapparaat. Wat is er nu aan de hand. Onder het rijden slaat de motor af en slaat niet meer aan (ook niet als je met 120 over de snelweg rijdt) en het dus wel een hele tijd duurt voor je stil staat op de vluchtstrook. Als je probeert te starten slaat hij niet aan. Wacht je echter een minuut, dan slaat hij direct aan, alleen een controlelampje van uitlaatgassen blijft branden. Je kunt dan weer gewoon doorrijden. Wanneer hij de volgende keer afslaat moet je maar afwachten. Dit kan zijn na misschien wel 500 km rijden of al na 2 km. Wat wel zeker is, dat het altijd gebeurd binnen 50 km als je gaat rijden. Dit euvel vertoont hij nu reeds enkele maanden. Wie heeft een suggestie hierover, zodat ik hoe raar het ook klinkt de VOLVO dealer op weg kan helpen.

Jan Gubbels

Geplaatst door Jan Gubbels (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

320 (0), 17 jaar geleden

brandstofpomprelais?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

ik ben geen echte volvokenner, maar de brandstofpomp(relais) van die auto's willen wel eens kuren geven.

Indien je pomp ermee kapt, zou dit feitelijk wel een foutcode van brandstofdruk moeten geven, maar niet noodzakelijk.

Een andere mogelijkheid is de BDP-sensor. Mogelijk geeft die af en toe geen signaal, dan valt van het ene op het andere moment de motor dood. Hiervan ben ik niet zeker of die wel een storing opslaat, omdat bij ingeschakeld contact, maar nog NIET gestart deze situatie zich ook voordoet.
Laat eerst de BDP sensor vervangen, en indien dit niet werkt, verder kijken naar het electrische gedeelte van het brandstofsysteem ( deze zit ergens in de kofferbak, maar vraag me niet precies waar.)

Groeten Marcel

Robinjim28 (0), 16 jaar geleden

Ik heb sinds 1 maand hetzelfde probleem dwz motor slaat ineens af icm geen signaal meer op bezine/lpg schakelaar (ledje brandt niet) + alle controle lampje in het display branden. Probleem is ongeveer op hetzelfde moment gestart dat het Lambdasonde controle lampje is gaan branden. Deze heb ik telkens gereset dmv accu klem los te halen. Ook is deze week, voor het eerst, het controle lampje voor defecte verlichting voor niets gaan branden. Ook dit is weg na accu klem los te halen. Tijdens stationair lopen van de motor heb ik aan alle relais zitten rammelen, dit had geen effect.
Mijn vermoeden is dat de regeling waar alle controle signalen binnen komen (computer) van slag is. Heeft iemand dezelfde ervaringen?

trucker0werner (0) PRO, 16 jaar geleden

bij mij op stage heb ik ook een paar keer gehoort dat dit voor deed en bij de ene was het opgelost door een nieuwe boordcomputer en dat werkte
alleen nu hebben ze weer een nieuwe wagen die het probleem ook hebt (naar een klant gereden voor ze auto en geen probleem gehad)

ps een nieuwe boordcomputer kost wel ongeveer 1200 euro zonder inbouwen en dergelijke (kan zijn dat het iets goedkoper is maar ik verwacht het niet onder de 800 euro) dus dat is een duure grap om het uit te proberen als het werkt

320 (0), 16 jaar geleden

[quote=Robinjim28]Ik heb sinds 1 maand hetzelfde probleem dwz motor slaat ineens af icm geen signaal meer op bezine/lpg schakelaar (ledje brandt niet) + alle controle lampje in het display branden. Probleem is ongeveer op hetzelfde moment gestart dat het Lambdasonde controle lampje is gaan branden. Deze heb ik telkens gereset dmv accu klem los te halen. Ook is deze week, voor het eerst, het controle lampje voor defecte verlichting voor niets gaan branden. Ook dit is weg na accu klem los te halen. Tijdens stationair lopen van de motor heb ik aan alle relais zitten rammelen, dit had geen effect.
Mijn vermoeden is dat de regeling waar alle controle signalen binnen komen (computer) van slag is. Heeft iemand dezelfde ervaringen?[/quote]
vermoed bij jou auto slechte massacontacten.
check de massa-strips in de motorruimte.

veel lpg-installaties in volvo's krijgen via het brandstofrelais hun voeding.
probeer anders toch een nieuw brandstofrelais als de storing blijft.

als het lamda lampje weer brand toch even de foutcode(s) uitlezen om een indicatie te krijgen waar je moet zoeken.

14he06nk56 (0), 16 jaar geleden

Ook ik zit momenteel met hetzelfde probleem. Mijn computer is uitgelezen en de monteur heeft de BDP censor vervangen. De motor liep superieur na 950km verder in Frankrijk heb ik onder het rijden overgeschakeld van benzine naar gas omdat ik dat bij het vullen vergeten was. Daarna heeft de auto op de gekste plekken en momenten een storing gehad onverklaarbaar. De motor slaat zowel op gas als benzine af. Als de motor loopt als ik rij bemerk ik weleens een onregelmatigheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.