Volvo XC70 2001: Afslaan Volvo 2.4T XC70 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4T

Drie jaar geleden een Volvo XC70 gekocht uit 2001 met 127.000 op de teller. Auto zag er rondom goed uit. Aankoopkeuring laten doen bij een Volvo dealer (niets vreemds gevonden)en het eerste jaar ok gereden. Maar toen...

Starten prima, maar eenmaal warm regelmatig afslaan bij remmen voor bv een verkeerslicht of in de bocht (ook op de snelweg..)

Eerst de electronica module vervangen.. Want, zo was de verklaring, de auto was niet uit te lezen... Dat kon daarna wel, zonder resultaat.

Vervolgens was het het gasklephuis. Reviseren en toen leek het even goed te gaan..

Niet veel later: verstuiver van de eerste cilinder vervangen..

Toen was de verklaring dat de motor vuil/vet was en daarom eens in de zoveel tijd een goedje toevoegen aan de benzine..

And last but not least: nu lekt de auto een druppeltje olie. Bovendien loopt soms de temperatuur sterk op.

Na het voorgaande misschien niet voorstelbaar, maar ik ben nog steeds fan van de auto. Alles erop en eraan, veilig, solide en erg comfortabel.

Minpuntje is nu "doet 'ie het of doet 'ie het niet"....

Ik heb het idee dat de monteur het ook niet meer weet. Dat kan gebeuren, maar ik ben een klein vermogen lichter en heb nog steeds een onregelmatig lopende motor die op zeer ongelukkige momenten afslaat.

Iemand vergelijkbare ervaringen en inmiddels de oplossing gevonden? Ik hoor het graag!

VolvoSoen

Geplaatst door VolvoSoen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (115) PRO, 10 jaar geleden

foutcodes? compressie of cilinderlek test? automaat? Kijk is aan de pijlstok en/of de binnenkant van de oliedop of er geen vuil (black sluge) zit.

Merk je iets voor het afslaan? is het iedere keer of onregelmatig? Wat bedoel je met oplopen temp? koken? Koelvloeistof peil in orde?

VolvoSoen (0), 10 jaar geleden

Hi, dank voor de snelle reactie!

Uitlezen geeft geen foutcodes. Het is wel een automaat. Zelf (ben geen expert) heb ik weleens het idee dat bak en motor niet met elkaar "praten"...

Overigens zijn dop/stok wel vuil. Monteur wil dat verhelpen met dat goedje (motorreiniger) wat we periodiek bij de benzine moeten gooien. Punt is dat het vaak dan even slechter gaat. Kan natuurlijk dat dan het vuil loskomt, maar waar blijft dat?

Enig idee wat het reinigen van een motor kan gaan kosten? Ken je wellicht een dealer die vaker met dit bijltje heeft gehakt?

Overigens zit er een nieuwe radiator in, evenals een nieuw koelvloeistofreservoir. Dat oplopen van de temperatuur hadden we eigenlijk voor het eerst op weg naar wintersport vorige maand. Lange stukken autobahn gereden met max 130 km/u. Motor liep mooi, maar werd soms wel ineens warm..

mamoli (0), 10 jaar geleden

Dat de motor ineens warm/heet wordt, kan ook komen door een defecte thermostaat. Misschien is de waterpomp ook niet goed meer, wanneer is deze vervangen?

De thermostaat is heel makkelijk te vervangen, bij de meeste motoren althans.

Ik zou niet naar een dealer gaan, met alle respect maar de meeste dealers van welk merk dan ook kunnen alleen zaken vervangen als de computer iets aangeeft. Heb je geen foutmelding, dan zitten ze met hun handen in hun haar. Ga naar een goede monteur en je bent zo klaar met alles.

Succes

VolvoSoen (0), 10 jaar geleden

Toch maar naar de dealer. Hele verhaal uitgelegd. Beurt alleen al gaat voor EUR 560,- en da's nog zonder de problemen rondom olie en gasklephuis... Ben benieuwd.. Laat nog wel even weten wat de uitkomst is.

VolvoSoen (0), 10 jaar geleden

Zoooo.... De dealer heeft drie dagen nodig gehad.. Gasklephuis, spoorstangen, remblokken, remschijven, grote beurt, APK en nog wat klein spul... Olielekkage niet exact te herleiden. Blok schoongespoten en twee weekjes rijden om te zien waar het echt lekt... Teller staat nu op 2100 euro... Komt nog ca 300 euro bij als de olielekkage zit in wat men vermoed: iets met carterontluchting oid.... Anyway, een bak met geld. Wel de garantie gekregen dat 't nu klaar is met de problemen... Dat hopen we dan maar!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.