Volvo S80: Airco / Climate Control

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 geartronic

Bij mijn S80 uit 2002 heb ik het volgende probleem:

Het gaat om het hermetisch afsluiten van de luchtopeningen, waarbij ook de ventilator handmatig niet meer aan is te krijgen:

Helaas heb ik het niet echt concreet kunnen krijgen maar de volgende zaken zijn m.i. zeker:

1) Het probleem treedt alleen op als de airco in werking is
2) Het probleem treedt op zodra de auto is gestart of na ca. 1-2 minuten
3) De mechanische ventilator is dan op geen enkele wijze aan de gang te krijgen. Ook niet als luchtcirculatie op handmatig wordt gezet of handmatig keuzes tussen boven/midden/onder ventilatie worden gemaakt.
4) Als de airco aan blijft staan, houdt het probleem ook aan (Lijkt zichzelf niet op te lossen). De aircoleidingen tegen het schutbord bevriezen dan langzaam. (Ook de dikke retourleiding)
5) Als de airco wordt uitgezet en de ventilatorknop op max wordt gezet, lost het probleem zich (altijd?) binnen 2 minuten op.
6) Daarna lijkt alles gewoon de hele rit correct te blijven werken, tenzij het tijdelijk wat kouder wordt en vervolgens weer warmer. (Denk aan een tunnel b.v.) Als dan de airco uit is geweest en weer aangaat treedt het probleem soms opnieuw op.
7) Ik heb de indruk (maar dat is niet zeker) dat het probleem vaker voorkomt is als de auto in de zon heeft gestaan.

Bij de garage zijn alle sensoren al getest en is de storingscomputer uitgelezen. Dit heeft geen storingen aan het licht gebracht.

Wie weet wat er aan de hand kan zijn?

edvandort

Geplaatst door edvandort (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rensk001 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is er al een softwareupdate in de airco gedownload? Het is het proberen waard. Kost ongeveer €25,00

edvandort (0), 17 jaar geleden

Softwareupdate wordt dinsdag geinstalleerd. Ben benieuwd. ECC leidt echt een geheel eigen leven, zeker aan het begin van de rit. Na een tijdje begint hij gewoon te werken. Het lijkt wel of hij na ca. een minuut over wil schakelen op een ander programma en er dan mee stopt voor een ongedefinieerde tijd.

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Of een andere ECC (gebruikt kan ook), maar dan moet je (ongeveer) hetzelfde bouwjaar hebben en een nieuwe software-reload.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.