Volvo V70: Airco doet het niet als motor warm wordt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4 20V

Hallo,

Sorry voor het verkeerde bouwjaar. Foutje!

ik heb een enigszins vreemd probleem met de airco van m'n V70. Wanneer ik normaal rijd doet de airco het prima. Echter, wanneer ik (met name) bij warm weer file ga rijden of voor de verkeerslichten sta nokt de airco ermee. Het lijkt er op dat de motortemperatuur rechtstreeks invloed heeft op de werking van de airco. Nu heb ik in het geruchtencircuit gehoor dat de ruimte tussen de pomp en magneetkopeling opnieuw afgesteld moet worden. Iemand een suggestie wat het euvel kan zijn of hoe ik (inderdaad) de koppeling opnieuw af moet stellen?

Bij voorbaat dank!

Albert10

Geplaatst door Albert10 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (135) PRO, 16 jaar geleden

Het geruchtencircuit spreekt de waarheid je kunt het zelfs zien. Als het meer is dan 0.5 mm. Het zal zijn ong. 0.7 tot 1.0 mm.

Ruud10657 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zoek even naar de oplossing van de V70 mbv tie-rapjes, dit werkt prima. Deze wagen loopt al meer dan een jaar met deze oplossing.
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Albert10 (0), 16 jaar geleden

OK! Dank je voor de antwoorden en suggesties. Ik ga ermee aan de slag!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.