Volvo V50: Airco stopt bij warm weer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Sinds een tijdje heb ik het probleem dat de airco stopt zodra het buiten boven ongeveer 25C is. Uitzetten en na een paar minuten weer aanzeten helpt een slechts tijdje. Na een paar minuten stopt hij er weer mee. Tijdens de vakantie was dit minder prettig. Als onderdeel van de zomercheck heeft de Volvo garage ik geloof wat vloeistof bijgevuld voordat we weggingen. Heeft iemand een soortgelijk probleem gehad?

PS Eerder deze week probeerde ik een andere auto te laten starten middels startkabels. Dit lukte niet. Toen bleek ook dat mijn accu aan vervanging toe is. De accutest gaf aan 363A ipv de accuwaarde 600A. Misschien dat het airco probleem gerelateerd is aan de accu.

Alvast bedankt
Pascal

pascal_va

Geplaatst door pascal_va (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

De luchtspleet van de koppeling van de aircopomp laten afstellen !!

pascal_va (0), 13 jaar geleden

Volvo garage gebeld. Volgens hun wordt de aircopomp te heet en is aan vervanging toe. Luchtspleet van de koppeling afstellen wilden ze niet geloven.
Kosten van een nieuwe pomp zijn nogal hoog.Op het internet vond ik een tweedehands. Ik overweeg die te laten inbouwen als dat kan.

pascal_va (0), 13 jaar geleden

In andere nieuwsgroepen zag ik dat het afstellen van de luchtspleet een bekend Volvo probleem is. Is er een bedrijf in Den Haag of in de buurt van Den Haag bekend is met het probleem en in staat het te verhelpen?

Highway (120) PRO, 13 jaar geleden

iedere beetje vakkundige garage met airco service kan dit doen.

TwaMu (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja, dit is echt de luchtspleet, heb dit zelfde vorig jaar meegemaakt.
Bij mijn auto (V50 2,4 bj.2005)was het boven de 30 graden dat hij steeds uitviel.
Auto zat nog in de garantie, Volvo dealer heeft het keurig opgelost en kende dit probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.