Volvo V50: stotterende v50 bij weinig gasgeven en constante snelheid

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Goede dag allen.

Enige tijd begint mijn v50 diesel te stotteren. Dit gebeurt als men heel weinig gas geeft en bij constante snelheden. Vooral wanneer je maar net op het gas zit merk je dat. hij een beetje hobbelt. Verder trekt de wagen goed bij meer gas geen enkele problemen.

Weet iemand wat dit kan wezen?
Groeten Ron

bollox

Geplaatst door bollox (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 13 jaar geleden

probeer stationair zonder gas geven (zo min mogelijk, toeren laag houden)
op te trekken in zijn 1 trilt de wagen dan
zo ja probeer bij hogere toerental 2000rpm op te trekken doet hij het nu minder of beter niet
dan kan de tweede massa vliegwiel zijn
anders wordt het vrij moeilijk om zo 1 2 3 te zeggen
motorsteunen kunnen het ook geven

verder wat doet hij bij stilstand dan wel lekker rustig

bollox (0), 13 jaar geleden

Hallo Werner,

Vandaag geprobeerd stationair weg te rijden. Dat gaat feilloos. Ik kan de wagen een cm verder laten rollen zonder enige schok etc. Ook bij 2000 toeren geen probleem. Het is echt bij een realtieve lage snelheid waarbij constant met weinig gasgeven gereden word. Bij 2300 toeren is het schokken duidelijk waarneembaar. Bij lagere toeren lijkt het of de weg hobbelig is.

Het is dus een moeilijk verhaal. Hij word komende week uitgelezen. Ik hoop dat men daarmee iets vind.

RobV70 (0), 13 jaar geleden

Hoi, al wat verder met je probleem? Ik heb nl. precies hetzelfde, maar dan met een V70 uit 2001 met de audi diesel van 140pk. Probleem komt zoals je beschrijft alleen voor bij konstant gas geven ( b.v. 80km weg ) waarbij je gas minderd tot bijna geen gas geven. Op dat punt begint de motor te bokken, gas bijgeven of helemaal loslaten is de remedie om het te vermijden. Bij mij is het duidelijk merkbaar wanneer de toeren onder de 2000 komen. Echter bij echt file rijden met dus nog veel minder toeren totaal geen last. Oja, met koude motor duidelijk meer last dan met warm gelopen motor. Garage zegt dat ik maar met meer toeren moet blijven rijden. Is bijzonder irritant dus wanneer er hier een mogelijk oorzaak bekend is dan hoor ik dat graag.
Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.