Volvo S60: Alarm en verlichting probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244S2

Deze auto kwam met de klacht dat de accu soms spontaan leeg was. De auto heeft geen meetbare lekstroom. In overleg met de klant hebben we de zekering van de sirene er uit genomen. Trekhaak, radio en carkit ontkoppeld. De auto had geen probleem meer daarop volgend zijn we dingen weer gaan aansluiten. De radio/telefoon en de trekhaak aangesloten en geen probleem. De zekering van de sirene is er nog steeds uit. De lege accu werdt dus veroorzaakt door vermoedelijk de noodstroom sirene.

De auto heeft nog steeds regelmatig vals alarm. Klant komt bij de auto en de knipperlichten knipperen. De auto heeft ook nog een andere vreemd probleem.
Bij het op slot zetten van de auto blijft ooit de verlichting branden. De klant krijgt het uit door enkele keren met de AB de auto open en op slot te doen.

Vals alarm is uit te lezen dus daar zullen we wel uit kunnen komen. Het rare is wel dat de klant nooit geklaagd heeft over de sirene. Terwijl die sirene wel goed werkt en de auto in de garage bij het huis staat (Dus hoorbaar).

Auto heeft buiten de radio en telefoon geen andere acceessoires ingebouwd of het is orgineel Volvo.

Heeft deze auto 2 problemen of is de VGLA van slag?

Vals alarm en slechte sirene veroorzaakt lege accu?

Plakken van lichtrelais of slechte lichtschakelaar?

Of is de VGLA van slag (een instelling in de vgla per abuis ingesteld) zodat de lampen aan gestuurd wordt (follow me home)?
Wat deze auto niet heeft gezien het bouwjaar.


Klant wil misschien het alarm uitschakelen is dit mogelijk? Zodat de knipperlichten niet meer knipperen.

volvoxc90

Geplaatst door volvoxc90 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

lucien02 (0), 12 jaar geleden

Monteer een nieuwe sirene, daar zit een oplaatbare cel in die stuk is na 10 jaar.
Teminste dat was het probleem bij mijn v70.
G. Lucien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.