Volvo S60: volvo automaat valt soms uit

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

volvo 2.4 benzine automaat valt soms uit tijdens het uit stilstand weg willen rijden,motor loopt naar ons idee net even te laag stationair.
Motor loopt verder wel netjes als probleem zich zelf weer oplost,dit probleem is niet continu.
Uitgelezen bij de volvo en die kwamen met een oorzaak lmm,dit vervangen aangezien het de enige foutcode was die zich had gepresenteerd.
Motor liep nog lager in toeren maar probleem niet opgelost,oude lmm weer terug geplaatst en nu de vraag wat zou het kunnen zijn aangezien de volvo verder geen foutcodes kan vinden.
Ons vermoeden is dat het gasklephuis zijn beste tijd gehad heeft,wie zou dit kunnen bevestigen aan de hand van de zelfde klacht of wie heeft er nog een idee van wat het zou kunnen zijn.

Bijvoorbaat dank voor het mee willen denken naar een eventuele oplossing.

MVG richard

freddrie

Geplaatst door freddrie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 12 jaar geleden

Modeljaar en type motor zou wel gemakkelijk zijn !!

Als het (defecte) gasklephuis niet hetzelfde doet als de motorregeleenheid hem opdraagt dan meet de lmm een "onjuiste waarde" en krijgt dus de schuld !!

freddrie (0), 12 jaar geleden

bedankt voor het reageren,ato is van 2001 en geen turbo,heb wel gasklep huis gereinigd maar vermoede dat dit het probleem is word nu deels bevestigd.Auto loopt nu erg hoog stationair en valt laat terug in toeren.eerst liep de motor stationair 500 toeren na reiniging erg hoog en laat terug vallen.als de motor na een paar seconde terug valt loopt de motor wel erg netjes,rond 950 toeren.

Ik hoor graag nog even wat van je,groet richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.