Volvo S60: automatische transmissie

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4

Beste lezers,
even wat zaken die ik het afgelopen jaar in het zonnige zuiden meemaakte.Hoewel ik best tevreden ben over mijn S-60 wat belevenissen over mijn vakantie in Spanje.
op een snekhete dag een uitstap (onbelast) in bochtig, smal, bergachtig gebied, dus maar eens gezien de omstandigheden in automaat stand 1 over een stauk van zo,n 5 km. na de stop moest de koeluchtventilator zo,n 10 minuten z,n best doen. best te begrijpen ook nog niet meegemaakt . verder geen probleem. OP de dag van vertrek na zo,n 2 uur gereden met de caravan ( 1350kg) een storingsmelding ,,transmissie dringen onderhoud nodig,, (gele controle melding) Besloten om hulp in te roepen,en na lange tijd de transmissie olie door een volvo dealer laten verversen ( km stand 217000). Ik begreep dat in Nederland een transmissie olie niet zo snel wordt ververst.
Vraag wat is te verwachten voor een volgende vakantie rit v.w.b. de transmissie, zijn er metingen/controles hieromtrend?
Dank voor de reactie

f.captijn@orange.nl

Geplaatst door f.captijn@orange.nl (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

f.captijn@orange.nl (0), 12 jaar geleden

Blijkbaar een moeilijke kwestie, ik ga even verder informeren.
Met vriendelijke groet.

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Foutcodes uit laten lezen?

f.captijn@orange.nl (0), 12 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reactie, jazeker dit is bij een volvo dealer in Spanje gedaan. De transmissieolie is vervangen. Dit vermoeden met mijn redelijke technische auto kennis ook al. Allen is de vraag wat de transmissie nog aan verrassingen in petto heeft. Ik heb veel vertrouwen in Volvo, ik wil niet meer voor verassingen kommen wanneer dit niet echt uitkomt. Nog een kleine aanvulling, soms heeft de autommaat een klein ,,hikmoment,, of een wat minder soepel opschakelmoment maar zeker niet probeelmatisch (heel klein detail). Voor de eerder genoemde storingsmelding was de ,,terugschakelhik,, wat duidelijker.
De auto is gedurende zijn leven Volvo onderhouden!!
Met vriendelijke groet

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Tja dit zijn niet de beste bakken...... Flushen en filter vervangen en dan nog maar eens proberen......

Evt extra oliekoeler monteren.

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.