Volvo V70: Alarm (nog steeds onduidelijk)

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4

Besten

Recent V70 aangeschaft ex-lease in onderhoud geweest bij een dealer.

We horen overal verschillende verhalen over het alarm in de auto. De verzekering eist minimaal klasse 2/3, maar of het ook daadwerkelijk in de auto zit?!?! De éne dealer zegt dat er standaard klasse 2 in hoort te zitten, bij het uitlezen bij een andere dealer blijkt er alleen een startonderbreker (klasse 1) in te zitten.

Dus de grote vraag: wat wordt er nu standaard affabriek in de auto meegeleverd? er zit namelijk wel een knop om het interieurbewegingsalarm aan en uit te zetten en de display geeft dan aan 'gaurd beperkt of gaurd volledig', maar er gaat niets loeien bij beweging. Je mag toch verwachten van een auto van deze prijs dat er minimaal klasse 2 alarm in zit?

Wat is er allemaal nodig om de auto van alarm klasse 2/3 te voorzien?

alvast bedankt!

Gerbo

Geplaatst door Gerbo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

Af fabriek zit er geen alarm in of het alarm zit in een line verwerkt. Ik weet de namen niet meer van de lines, maar je had bijvoorbeeld een line met alarm en navigatie.
Als het ingebouwd werdt was het meestal klasse 3.
Klasse 2 is zonder beweging en hellingshoeksensor ( als ik het goed heb)

Of het er in zit is makkelijk te controleren. links achter naast de zekeringkast moet een wit kastje zitten met een groene stekker (hellingshoeksensor)
In de hemel achter het dekseltje (in het midden) moet ook een wit plat kastje zitten met een groene stekker.

Als je alles wilt testen doe de raam open wacht tot de auto op deadlock valt en wacht dan nog even en zwaai dan met je hand in de auto.
Achter zul je de auto moeten opkrikken.

De dealer kan het je ook zo vertellen. Je weet immers de dealer die de auto in onderhoud heeft gehad.

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Klasse 2 is volgens mij tegenwoordig geen geldige klasse meer.

Dat knopje van het interieurbewegingsalarm zit er ALTIJD in en heeft een dubbele functie.

Als er alarm in zit kun je met deze knop de sensoren uitschakelen (interieursensor en kantelsensor) en gaan de deuren NIET op deadlock (slapend kind of hond in de auto of auto op een veerboot).
Als er geen alarm in zit kun je met deze knop zorgen dat de deuren niet op deadlock gaan (slapend kind in de auto), als de auto nl. WEL op deadlock zou gaan kan het kind NIET meer uit de auto komen !!

Gerbo (0), 14 jaar geleden

http://vccs.volvocars.se/accessories/cat...

Mooi duidelijk plaatje

Er zit een voorbereiding in (in de hemel en in de zekeringkast achterin zit een groen stekkertje) heb ik nu gezien. Is het zo eenvoudig als het lijkt; kan ik zelf de witte kastjes (hellingshoeksensor en sensor in hemel) erop aansluiten dmv de stekkertjes? en hoe eenvoudig is het om onder de motorkap de sensor voor de slotstand en sirene zelf te monteren? horen daar als er voorbereiding in zit ook groene stekkertjes te liggen in de motorkap?

En mocht ik het zelf kunnen monteren allemaal, moet de volvodealer dan nog de software installeren en certificeren voor de verzekering?

wokkel (0), 14 jaar geleden

[quote=Volvo-Specialist]Klasse 2 is volgens mij tegenwoordig geen geldige klasse meer.

Dat knopje van het interieurbewegingsalarm zit er ALTIJD in en heeft een dubbele functie.

Als er alarm in zit kun je met deze knop de sensoren uitschakelen (interieursensor en kantelsensor) en gaan de deuren NIET op deadlock (slapend kind of hond in de auto of auto op een veerboot).
Als er geen alarm in zit kun je met deze knop zorgen dat de deuren niet op deadlock gaan (slapend kind in de auto), als de auto nl. WEL op deadlock zou gaan kan het kind NIET meer uit de auto komen !![/quote]
Deadlock houdt neem ik aan in het geluid wat je hoort ongeveer 30 sec na het op slot doen van de auto?
Heb het me namelijk zelf ook al afgevraagd bij een v70 van 2003 of er nou alarm in zit of niet.
Zal de zekeringkast ook es gaan nakijken.

Gerbo (0), 14 jaar geleden

Moet een alarm elk jaar worden gekeurd ? of hoe zit dat precies?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.