Volvo S40: antwoord op eerdere vraag

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 TD

Enkele weken geleden heb ik hier een vraag gesteld omdat mijn gaspedaal anders begon te reageren. Nu is mijn wagen net terug van de garage (had het probleem aangehaald) en zij hebben een pompje aan het gaspedaal verwijderd. Dit pompje zou slijtage vertoond hebben en zou toch geen nut gehad hebben. Kan iemand mij hier meer uitleg over verschaffen? Heb nu een 100 km gereden en heb de indruk dat het probleem verholpen is maar had toch meer info verkregen over het pompje!

Verder maakte ik nog de opmerking dat het oranje ledje van de binnencirculatie en het oranje ledje van de airco tegelijkertijd begonnen te knipperen! De airco werd gecontroleerd en zou nog inorde zijn doch begonnen de ledjes op de terugweg van de garage naar huis toe opnieuw te knipperen! Dit 1x gedurende een 20 tal seconden.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt

Nicky8095

Geplaatst door Nicky8095 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Knipperende led's betekend ALTIJD een foutcode in het airco-systeem (maar dan electronisch en niet mechanisch), meestal is de binnentemperatuursensor de oorzaak.

Het dempertje op de brandstofpomp dient om het snel gasgeven en gas loslaten een beetje te dempen waardoor de motor minder op zijn donder krijgt, ik vond het wel fijn om "gewoon" gas te kunnen geven (zonder dempertje).

Nicky8095 (0), 17 jaar geleden

@ Volvo-Specialist : heb opnieuw contact opgenomen met de garage. Zou best kunnen dat het één of andere sensor is, spring nog maar eens binnen dan lezen we hem uit.

Wat het pompje betreft, vind dat mijn voertuig nu veel aangenamer rijdt dan voorheen. (zeker dan de laatste weken)
Ik merk wel niet dat ik nu ineens plankgas kan geven hoor, het gaat nog steeds geleidelijk aan, misschien dat het aan mij ligt.

Bedankt voor uw reactie

wvisser1 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat pompje is een demper die er voor zorgt dat het gas pandaal niet te snel terug komt bij e.v.t van je voet af springen gas pedaal.
Bij een diesel moet je wat rustiger deceleren anders heb je de kans dat de distributie riem er hard aan trekken moet.
Het is niet erg dat hij weg is maar gedoseerd gas terug nemen.
Ik denk altijd maar zo de fabrikant zou dit er niet voor niets op zetten anders zou hij daar wel weer geld mee besparen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.