Volvo 440: auto houd erg in na bepaalde tijd...alleen met warme motor

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7 carb

Wanneer de motor warm is loopt ie na ongeveer 15km erg slecht, en begint erg in te houden. Ook zuipt ie erg sinds hij dit probleem heeft.

T begon afgelopen zondag, ff file gehad, en daarna niet meer vooruit te branden, en zelfs kompleet stil gevallen. Anwb erbij die zei dat t de verdelerkap was. Deze vervangen maandag, en t probleem was er nog steeds. Garage gebeld, die wisten me te vertellen dat de slang van de inlaatlucht verwarmer(van uitlaatspruitstuk naar luchtfilter) kapot was en dus t mengsel bevroor. Deze vanmorge ook vervangen, maar nog geen enkele verbetering. T lijkt echt op een ontekings probleem, maar de bougies vonken allemaal nog goed.

Ook hangt er aan t schutbord een klein potje met een loze slang (naast de ontsteking) hoort deze gewoon los te hangen??
En ook ben ik een losse slang tegen gekomen die de klep in de buis na de ventilator bediend...waar hoort deze op aangesloten te zijn?? Zit een T stuk aan, maar beide zijn niet aangesloten.

BVD

k-eendje

Geplaatst door k-eendje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

fernando kijk of je voorwerwarmingsklep wel goed werkt.
deze regelt de toevoer van warme en kuode lucht naar het luchtfilter als de motor koud is dan zuigt hij warme lucht en bij warme motor gaat hij meer kuode lucht bij mengen of alleen kuode lucht.

groetjes jan.

k-eendje (0), 17 jaar geleden

kan t daardoor zijn dat ie zo erg inhoud?? hij staat met t koude weer van afgelopen week op de winterstand, zodat ie dus warme lucht zuigt.
T probleem doet zich dus ook alleen voor onder belasting, zonder bvelasting, draait hij zonder problemen. ook als je gas geeft klimt hij snel in toeren. En t lijkt net of de ontsteking wegvalt...

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

eh brandstof pomp byna dood
is waarschynlyk al behorly bleek
stationaire nare lucht regelklep
zommar een paar domme opmerkingen
als de pomp te weini brandstf levrtdanloopt ie onbelast ogensgynlykgoed maar onder b(v)elasting niet tot slegt

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Is de voet van de carb. niet krom?
het kan ook zijn dat het zeefje voor de aanzuigleidingin de tank is gezogen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.