Volvo 460: Auto houdt in en slaat af op LPG

Bouwjaar: 1995

Ik heb een VOLVO 460 1.8i op LPG (g2)mono. (Verdamper VIALLE Type F)Wanneer ik normaal rij op LPG is er niets aan de hand, wanneer ik echter de motor iets zwaarder belast (Bijv. airco aan) gaat na enige tijd het groene emissielampje branden. De motor gaat dan inhouden of stotteren om vervogens af te slaan.
Na plm. 10 minuten kan ik dan weer gewoon op LPG rijden. Op benzine heb ik dit probleem niet.

raylo

Geplaatst door raylo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gazzy (0) PRO, 19 jaar geleden

Als emissielampje aangaat, eerst storing uitlezen. Haal vraagbaak in bibliotheek. Als storing in injectorcircuit, dan vervangingsspoel circuit doormeten (ca. 1,5 Ohm.) Als storing in lambda circuit, lambda-regeling controleren en op LPG evt. blokkeren en mechanisch afstellen. Als voorgaande o.k. evt. verdamper/drukregelaar vervangen (normaal na. ca. 100.000km of ca. 4 jaar)

raylo (0), 19 jaar geleden

Heb de tip gekregen om er een andere computer in te zetten maar heb deze echter nog niet gevonden.Ik heb echter sinds 3 dagen geen enkele last meer met dit probleem terwijl ik toch zo'n 200 km per dag rijdt.Dit maakt het alleen maar waziger.

raylo (0), 18 jaar geleden

Het was dus inderdaad de LPG computer. Heb deze vervangen met een LPG computer van een volvo 460 (25 eurie)van de sloop en het euvel was verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.