Volvo S40: Auto slaat soms af, stottert tijdens het accelereren

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: B4194T, Motorinhoud (cc): 1855, Vermogen (kw): 147

Ik heb sinds kort een Volvo S40 1.9 T4 uit 1997. De auto vertoont echter een paar hinderlijke en misschien wel ernstige mankementen.

De auto hapert/stottert altijd tijdens vol gas na 3500 toeren. Dit is zeer merkbaar en heel hinderlijk (wellicht de turbo?) Als de auto dan in een hoog toerental zit (bijvoorbeeld 5000 toeren) en deze gelijk in neutraal wordt gezet, slaat de auto gelijk af. Ik kan de auto daarna wel normaal weer opstarten, maar soms geeft hij dan op het dashboard aan dat er een fout is met de engine management (dit lampje brandt dan), ook brandt het DSA-lampje dan (deze staat dan uit om de een of andere reden), maar deze kan niet meer ingeschakeld worden.

Als ik de auto hierna zelf uitzet wilt de auto niet meer aan. Als ik het contact omdraai doet de auto namelijk helemaal niks. De startmotor gaat ook niet rond, er gebeurt precies niks. Pas na ongeveer 10 keer het contact te hebben omgedraait wilt de auto wel starten, maar slaat deze gelijk binnen een seconde weer af na op toeren te zijn gekomen (ongeveer 900 toeren). Pas wanneer ik gas bij geef wilt de auto normaal opstarten en verdwijnt (soms) ook weer het engine management lampje, ook staat de DSA dan weer gewoon aan.

Wie kan mij helpen?

HarrisonBender

Geplaatst door HarrisonBender (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

HarrisonBender (0), 8 jaar geleden

Ook moet ik erbij vermelden dat de auto tijdens het gas loslaten een sissend/rammelend geluid maakt ergens vanuit de motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.