Volvo S40 1997: Motor stottert onder 2000 toeren

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: B4204S, Motorinhoud (cc): 1948, Vermogen (kw): 103

Hallo,

Sinds een kleine twee weken heb ik een probleem met mijn Volvo en ik heb geen idee waar ik moet beginnen met zoeken.

De motor stottert bij vol-gas onder de 2000 toeren. Bij normaal optrekken (half gas) houd ie héél even kort in en klimt het toerental daarna gewoon normaal omhoog. Boven de 2000 toeren heb ik (nog) nergens last van. De eerste paar dagen dat het euvel zich voordeed was het maar heel sporadisch. Enkel wanneer ik optrok en in de bochten, in de 2de versnelling, stotterde de motor. Nu begint het steeds meer voor te komen. Boven de 2000 toeren merk ik geen probleem. De auto trekt dan gewoon goed en lijkt nergens last van te hebben.

Ik heb al wat rond gezocht en er zou eventueel wat kunnen zijn met mijn kleppen? Daarom dacht ik dat het geen kwaad kon om morgen alvast even een flesje kleppen-/injectie-reiniger bij de Brezan te gaan halen en die in m'n tank te kieperen en wat 98 te tanken. (Hier in de buurt kan ik ook 102 tanken. Is dat misschien slim? Ik hoor wel eens mensen dat een hoger octaan gehalte ook wel goed kan zijn voor de reiniging van je kleppen?)

Zoals je misschien kan merken; you're dealing with a noob. Elke tip is welkom!

BryanNL

Geplaatst door BryanNL (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

BryanNL (0), 8 jaar geleden

Extra info: Het is ook zeer goed te merken bij de cruise control. Dan is het niet perse onder de 2000 toeren. Als ik de cruise control op 80 instel en ik accelereer op de cruise control dan gaat t ook langzaam met horten en stoten naar de gewenste snelheid.

Highway (140) PRO, 8 jaar geleden

lijkt op overslaan van bobine en/of bougiekabels.

BryanNL (0), 8 jaar geleden

Oke, ja, de cleaner helpt geen zak. 102 getankt en trekt nu wel op als een beer. Volgende wat ik ga doen is de bougies checken - bobines checken - bougiekabels checken. Eerst iemand vinden met een Torx-bit set.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.