Volvo 850: automaat probleem?? of niet??

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 10v

Beste autokenners

Ik ben de trotse bezitter van volvo 850 2.5 10v uit 96. Nou heb ik een vraag. Wanneer ik de autoweg op rijd en een snelheid bereik van 110 dan gaat de automaat in zijn 4de trap. Maar op het moment dat ie overschakelt begint ie met 3000 toeren in de vierde trap en zakt dan binnen een seconde of 2 naar 2500 toeren. Is dit normaal?????? of slipt de koppelomvormer? of schakelt ie door naar een soort overdrive? Als ik 120 rijd lijkt het net alsof hij heel ligt versneld en weer vertraagd dit is zo minimaal dat het op de snelheids meter niet eens leesbaar is. Hoop op veel reacties.

groeten bram

bramvolvo

Geplaatst door bramvolvo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 13 jaar geleden

Bram ik zou als eerst je oliepeilniveau van je automaat controleren.

bramvolvo (0), 13 jaar geleden

Hey Herman heb het olie peil al meerdere malen gecheckt deze is goed , de olie ruikt niet verbrand is wel niet meer mooi rood, een automaatbak specialist heeft me verteld dat je de olie bij een oudere auto beter niet dan wel kan verversen?!!?. Denk jij dus dat dit niet normaal is??

paulmichiel (0) PRO, 13 jaar geleden

Vervangen heeft niet zoveel zin, je krijgt de koppelomvormer immers niet leeg. Spoelen wel, geeft een hele verbetering. Google maar eens op flushen automaat volvo en je vind veel info.

Succes.

Groet,

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.