Volvo V70: automatisch afsluiten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2400

mijn auto sluit niet meer automatisch af. als je ongeveer 2 minuten de auto van slot laat springt hij automatisch op slot. maar dat doet hij nu niet meer + als je het alarm er op zet gaan de knipperlichten ook niet meer knipperen en als je het alarm er af haalt dan wel.

volvoman

Geplaatst door volvoman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

25 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Als hij niet meer knippert bij het op alarm zetten en wel bij het openen betekend dit dat een portier of achterklep/motorkap niet dicht is, of dat de regeleenheid niet ziet dat hij dicht is. (bijv een schakelaar die blijft hangen)
Meestal is de schakelaar van de achterklep de oorzaak.
Een V70 van 2006 ????? (dan garantie !! )

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

dit probleem heb ik ook bij mijn s80 uit 99... de ene keer doet ie wel knipperen bij het op slot doen en de andere keer niet..

maar doet het alarm het dan wel goed of kan die dan ineens afgaan ? en zou bij mij ook de achterklep de oorzaak kunnen zijn ? morgen even kijken...want alles gaat wel gewoon op slot, als je bijv de deur niet goed dichtdoet dan springt ie gelijk weer open als je hem op slot doet dus misschien dan toch een schakelaar...

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

is er trouwens ook een mogelijkheid dat ie een piep geeft als je hem op slot doet of er vana haalt ? of is dat weer alleen bij nieuwere ?

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Piep geeft? dan zit er geen orgineel alarm in. Wat Volvo specialist zegt klopt maar hij is er een vergeten en dat is de motorkap schakelaar. meestal kun je niet zien dat de motorkap niet goed dicht is maar de schakelaar ziet het als open waneer je op de motorkap drukt aan de linksekant van het slot kunnen zomaar ineens de lampen gaan knipperen. Wat een betere test is door de motorkap te ontgrendelen dan de auto op slot te zetten en dan de motorkap dicht laten vallen als dan de lampen knipperen weet je dat alles goed op slot zit. heb je er later toch weer last van dan en de motorkap niet mer geopend kun je dit vergeten.

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

ik heb het nagekeken en bij mij was idd het probleem dat de schakelaar van de motorkap bleef hangen...goed dicht laten vallen, ik laat het altijd zachtjes in het slot vallen en duw hem dan zachtjes dicht maar dat is dus de oorzaak !!

bij mij zit er wel een af fabriek alarm in dus gewoon origineel, nee mijn vraag was of dit alarm ook een geluid kon maken bij het op slot doen van de auto, dus niet alleen dat de lichten knipperen maar ook een akoustisch geluid zeg maar ?

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, dat maakt het niet. Zal Volvo ook wel nooit willen want is erg goedkoop vind ik.

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Geer3469]ik heb het nagekeken en bij mij was idd het probleem dat de schakelaar van de motorkap bleef hangen...goed dicht laten vallen, ik laat het altijd zachtjes in het slot vallen en duw hem dan zachtjes dicht maar dat is dus de oorzaak !![/quote]
Volvo-motorkappen moet je altijd (redelijk hard) dicht laten vallen !!
Als je ze zachtjes dicht drukt gaat er dikwijls een slot niet dicht.

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

ik heb nu weer een probleem dat mijn rechterdeur niet meer van slot af wil, als die dat heeft doen ook de spiegel en het raam het niet, de deur is dan als het ware dood.

ik gekeken in het boekje....zekering nr 27 15amp eruit gehaald en er weer in gedaan en toen was het probleem weg...de volgende dag had ie het weer en elke keer die zekering eruit halen wordt je wel een beetje gek van.

kennen meer mensen dit probleem ?

S80 '99 2.5d 299000km

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat je rechter deur module defect is.
Dealer uit laten lezen en indien nodig laten vervangen.

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

module ? maar hoe komt het dat als ik de zekering eruit en weer terug stop dat deze het dan wel weer doet ?

hij heeft gister de hele dag bij de dealer gestaan en heeft alleen dus een storing kunnen vinden van de regelaar van de egr klep die vervangen moet worden. dus niks over een deurmodule.

dit probleem heb ik links ook 1 keer gehad maar is nu alleen nog maar rechts het geval. wat kost een deurmodule ? en is het dan verstandig om ze gelijk allebei te laten vervangen ?

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat een deurmodule kost weet ik niet. vervangen is alleen nodig bij de deur met het probleem.
Ik denk dat als je de zekering er uit trekt iets reset maar een verklaring kan ik er niet voor geven.

Je deur is dan dood zeg je dus je deurslot werkt niet je spiegel niet en je raam niet en je hebt geen buitentempratuur op je dashboard.

De module is waar de raamschakelaar op zit er zit ook wat sw in.
Je kunt proberen of er nieuwe sw er in kan anders denk ik een nieuwe module.

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

alarm e.d. doet het wel maar de temp meter niet plus heel de deur niet ( dan krijg je de deur ook niet van binnen open :S ), maar waarom doet eigenlijk de temperatuurmeter het dan niet ?

ik heb het ook geprobeerd met een andere zekering maar blijft dus hetzelfde doen. hij moet binnenkort weer naar de dealer voor die regelaar van de egr klep te vervangen en dan zal ik dit ook gelijk melden...steeds gekkere dingen met volvo.

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je toch naar de Volvo-dealer gaat laat dan een "total-upgrade CAN" doen (= de nieuwste software in alle electronische componenten) misschien verhelpt dat ook het bovenstaande probleem (lijkt een software-opstart probleem).

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

ok en daar rekenen ze dan weer belachelijk veel geld voor zeker en ben ik de auto heel de dag weer kwijt...
of zullen ze dat niet gewoon als service doen en is het zo gebeurd ??

heb nu van verschillende mensen vernomen dat volvo dealer buitenweg in hilversum niet zo goed bekend staat als het gaat om service of klant vriendelijkheid etc :S
beetje jammer

maargoed total-upgrade CAn doen dus ok dat ga ik vragen daar...

maar dan snap ik nog steeds niet dat de temp meter het dan niet doet, zit deze gekoppeld aan de rechterdeur module ?

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Geer3469]ok en daar rekenen ze dan weer belachelijk veel geld voor zeker en ben ik de auto heel de dag weer kwijt...
of zullen ze dat niet gewoon als service doen en is het zo gebeurd ??

maargoed total-upgrade CAn doen dus ok dat ga ik vragen daar...

maar dan snap ik nog steeds niet dat de temp meter het dan niet doet, zit deze gekoppeld aan de rechterdeur module ?[/quote]
De software voor de "total-upgrade CAN kost................................15 eurocent !!!!!!!!!, excl. btw.

De tijd van het downloaden is afhankelijk van de grootte van het pakket (= het aantal electr. units (modules) dat een sw-update nodig heeft) is tussen de 15 en 45 minuten.

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

ok bedankt voor de info !!

als de dealer die regel eenheid binnen heeft dan bellen ze me op dus dan zal ik het er gelijk ff over hebben.

15 cent ex btw...grappig eigenlijk. ze vragen wel 80 eurocent voor dat plastic wat ze op je stoel leggen als ze in je auto gaan rijden om te testen.

maar dan snap ik nog steeds niet dat de temp meter het dan niet doet, zit deze gekoppeld aan de rechterdeur module ?

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zal morgen eens kijken (als ik er aan denk)

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

onder aan de spiegel zit een bolletje daar zit de tempratuurzender in. Dit zit in beide spiegels links voor de motor en rechts voor het dashboard en airco. Als je deurmodule niet werkt wordt het singaal ook niet door gegeven aan het dashboard. Wij hebben resent te maken gehad met een auto met de zelfde klacht.
Ik weet niet meer of er storingscode opgeslagen waren omdat ik niet met de auto bezig was
Als wij de stekker van de module los hadden gemaakt was de storing ook even weg.
Uiteindelijk zat de fout in de module omdat er een verkeerde in het verleden was in gezet door een andere dealer. het kan ook gewoon zijn dat er bij jou wel de goede in zit maar dat de module defect is.
Ik zou vragen of ze tenminste willen beginnen om de module opnieuw te laden met sw.

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

ok bedankt voor de info ! wel een hoop temp zenders dan ! ik zal het vragen als ik ze weer aan de tel heb !!

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

ok de dealer belde mij: ik had een kaartje ingevuld voor de C30, proefrit zodra die binnen is.

maargoed, gelijk ff gevraagd naar een nieuwe deur module : €260,- ook gevraagd naar een software update en hij zei dat dit voor 99% zeker geen zin had en dat hij dan toch vervangen moest worden.

ook gevraagd naar een total upgrade can, deze kost geen 15 cent ex btw, preciese prijs moest ie ff naar zoeken maar hij zei al dat het een stuk duurder was en moeilijk etc etc en waarom zouden ze dat dan doen bla bla bla.

ik wordt een beetje moe van deze volvo dealer, heeft iemand anders een betere dealer/specialist voor mij ?

Ramon, stuur mij aub nog een keer een email zodat ik ff contact met je op kan nemen zodat hij een dagje bij jou komt spelen...dan ben ik hem maar een dag kwijt...

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Geer3469]ook gevraagd naar een total upgrade can, deze kost geen 15 cent ex btw, preciese prijs moest ie ff naar zoeken maar hij zei al dat het een stuk duurder was en moeilijk etc etc en waarom zouden ze dat dan doen bla bla bla.[/quote]
Total-upgrade-CAN kost gewoon 15 eurocent excl. btw (onderdeelnummer 30677038) excl. downloaden, alleen het downloaden kan wel eens 45 minuten duren, maar waarom die Volvo-dealer dat niet wil doen ?????????????

Als ik een auto krijg waar wat software-problemen in zitten, of probleem die met een software-update (mogelijk) opgelost is pak ik meestal (niet altijd) een total-upgrade, dan hebben alle regeleenheden in ieder geval de laatste software en kan het daar in ieder geval niet meer aan liggen !!!

Geer3469 (0), 17 jaar geleden

maar het downloaden kost toch niks ? of moeten ze er heel de tijd bij zitten ? Deze volvo dealer vind alles heel moeilijk, denk dat ik maar is een andere ga zoeken...(iemand een idee voor mij? omgeving hilversum of rotterdam)

ik heb nu alweer een paar dagen geen last van m'n rechterdeur...waar zitten deze modules ? ivm met vervangen...

ik zal het onderdeelnr even doorgeven. maar dat kost me toch alleen die 15 cent excl btw ? die 45 minuten zullen ze toch geen uurloon rekenen ?

ok bedankt weer !!

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Een goede volvo dealer kan ik je niet geven want ik weet er geen een in jou buurt.
Gewoon een andere proberen of je klacht indienen bij Volvo Nederland.

Als de dealer volgens de richtlijnen werkt dan werkt hij via VST tijd.
Volvo zegt dan bij een total upgrade moet je in de werkorde een code invoeren.
De code en met jou gegevens van de auto komt er een tijd uit.
Als de code op jou auto berekend dat het 45 minuten duurt dan mag hij dan aan je doorberekenen.
Als door omstandigheden het langer gaat duren omdat je auto in slaap valt door de upgrade mag je dealer meer tijd berekenen. (In slaap vallen of te wel vastlopen net als je computer)
Je kunt het allemaal zien op je rekening van de dealer.

mfb (0), 16 jaar geleden

Hallo allen, Bij mijn S60 2002 heb ik ook het deurmodule (R) probleem. Komt vaker voor bij model-jaar 2001 volgens de dealer.
Wat opvalt is dat de klacht bij mij optreed Wanneer de temperatuur onder de 10 graden is. Daar een nieuwe module met sw rond de 325 euro kost heb ik toch eerst maar eens deze module op component nivo bekeken. Hieruit bleek dat het onderdeel dat temperatuur gevoelig is (geworden) de processor op deze print is. Vervangen van dit ic is vrijwel onbegonnen werk! Om toch maar de module zijn werk te laten doen heb ik vervolgens op de processor een weerstand geplakt en deze op de geschakelde spanning aangesloten zodat de processor hierdoor verwarmt wordt. Alleen bij lage buiten temparaturen duurt het toch wel lang voordat het weer funktioneert.
Heeft er iemand ervaring met een ruil module, en wordt deze ook door Volvo geprogrammeerd?

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Een gebruikte deurmodule kan ook, maar alleen als ze van hetzelfde MODELJAAR zijn.

En dan MOET !! de deurmodule een software-reload hebben in de "nieuwe" auto anders werkt het nog niet !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.