Volvo V70: Whipless systeem V70

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 aut

Mijne heren,
Eens een ander probleem dan een motorische.
Het volgende. Bij een aanrijding van achteren van een V70 2002 waarin wij zelf met 2 personen betrokken waren, viel het ons op dat de voorstoelen helemaal naar achterteren stonden. Stoelen bekeken, maar weing aan te zien. Het valt ook op dat de spleet tussen zitting en leuning groter is dan normaal.
Is iemand bekend met het whipless systeem? Is dit ergens aan te herkennen? zoja wat moet er gebeuren om het in oorspronkelijke staat terug te brengen (stoeframe vernieuwen? en hoeveel tijd staat er voor?)
ik ben benieuwd
Mvrgr
Jan Devilee

detom

Geplaatst door detom (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

En toch heeft het whipless-systeem zijn werk goed gedaan en is verbogen.
Lagen er na de aanrijding geen rode of groene pennetjes achter de stoelen ??
Het whipless-systeem moet in ieder geval vervangen worden, hoeveel tijd ervoor staat en wat het kost weet ik niet, maar dat kun je navragen bij de Volvo-dealer.

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

De dealer heeft er ook de gegevens voor om de stoelen te controleren. Ik weet ook niet welke tijd er voor staat en hoeveel het kost. Ik dacht me vaag te herrinneren dat je een onderdeel moet vervangen (schanierstuk) en de rest van de stoel behouden kan blijven maar dat weet ik niet zeker want ik heb het nog niet mee gemaakt.

detom (0) PRO, 17 jaar geleden

bedank al voor de reakties.
Ten eerste heb ik geen pennentjes of dopjes gevonden. een schadebedrijf had het hier ook al over.
Toch kan je zien dat er iets gebeurd is.
Mijn Volvo dealer heeft het dus ook nog niet meegemaakt. Het magazijn aldaar is het nu voor mij aan het uitzoeken. Vxc90 je verhaal klopt wel denk ik, want als ik het scharnier vergelijk met een andere V70 dan
zit de aanslag op een andere plek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.