Volvo 850: automatische versnellingsbak, lampje traction control knippert

Bouwjaar: 1994, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 10 klepper

Regelatig begint het lampje van de traction control / sportstand op het dashboard spontaan te knipperen. Ik heb in die gevallen ook niet per ongeluk de schakelaar naast de versnellingsbakpook geactiveerd. De auto rijdt dan op de stand traction control. Soms verdwijnt het euvel weer spontaan, somszet ik de auto uit, demonteer ik de stekker, en monteer deze weer. Dan is het probleem meestal weer opgelost, maar niet altijd. Daarnaast branden de achteruitrijlichten soms wel soms niet als ik de automatische bak in z'n achteruit zet.

Wat kan dit zijn, houdt e.e.a. verband met elkaar?

Berny

Geplaatst door Berny (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kuko (0), 16 jaar geleden

Een oplossing zou kunnen zijn om de PNP switch te vervangen / standmeldingsschakelaar / startbeveiliging is allemaal het zelfde apparaatje, standmelder van je automaat dwz het apparaatje wat aangeeft in welke versnelling je bak staat. Ik heb hetzelfde gehad en na vervangen was t over.Gr. Rob Ps. ik heb dezelfde wagen.

Berny (0), 16 jaar geleden

Hartelijk dank voor je reactie, ik wil alleen nog graag even weten of ik dat zelf kan vervangen en of de switch een prijzig onderdeel is.

kuko (0), 16 jaar geleden

De pnp switch ,volvo heeft m als startbeveiliging in vida staan kan je zelf vervangen maar daar is eigenlijk wel een stukje specifiek gereedschap voor nodig, je kan ook even in het technische forum kijken bij versnellingsbak op het volvo850 forum . De schakelaar kostte in 2005 115 euro ex btw het onderdeel nummer is 9466012

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.