Volvo 850: Gelijktijdig oplichten lampjes airco (ECC) en recirculatiestand

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5i 10V

Kort na het starten van de motor van mijn 850 lichten de lampjes van de airco en de REC (recirculatie) zo'n 20 seconden, tegelijkertijd, knipperend op. De auto is van het bouwjaar (september) 1996, heeft net 117.000 km. gelopen en bezit een ECC-systeem met draaiknoppen. Vanochtend rook ik even een chemisch luchtje. De airco koelt nog prima. De grote beurt komt er aan bij 118.500 km. Waar moet ik rekening meehouden? Kan ik nog even doorrijden? Graag een reactie!

Dick voor mekaar

Geplaatst door Dick voor mekaar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Foutcode uitlezen. misschien een kacelmotortje. 10 sec knipperen betekent dat er foutcode is.

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad uit laten lezen, probleem kan de interieursensor, klep, interieurfilter zijn?

Doe ie het ook als je de recirculatie stand afzet....

Dick voor mekaar (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Na onderzoek op deze website kwam ik een vergelijkbaar bericht tegen. Het oplichten van de lampjes verdween bij de melder, nadat 'ie een paar keer alle draaiknoppen van de ventilatie en de verwarming had bewogen. Dit is bij mij nu ook het geval, hoewel ik er rekening mee houd dat het misschien maar een tijdelijke oplossing is en het zich opnieuw zal voordoen. Zal 'm dan zeker laten uitlezen. Nogmaals bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.