Volvo 850: Bijgeluiden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 l 10V

Het is me nu al meerdere malen opgevallen dat, van onderen, mijn Volvo 850 2.5 l. 10 V na het starten bij het opschakelen van één naar twee, een metaalachtige tik maakt. Ook hoor ik ditzelfde geluid als de motor is uitgezet, de bak in zijn P staat, en zodra ik uitstap. De auto is uitgerust met een automatische transmissie en heeft 110.000 km. gereden. Aan het schakelen merk ik niets vreemds. Bak is enkele maanden geleden gespoeld en de olie is ververst. Wat kan dit te betekenen hebben?

Ook treedt er sinds kort een vervelend geluid (resonantie?) op bij het insturen naar rechts, auto helt dan linksover, en (soms) op oneffen wegdek. Het geluid bevindt zich ergens ter hoogte van de rechterdeurstijl/ rechterzijde dashboard. Het geluid lijkt toe te nemen zodra langer met de auto wordt (is) gereden. Heb overigens al begrepen dat dit type auto bekend staat om zijn bijgeluiden, maar toch.

Dick voor mekaar

Geplaatst door Dick voor mekaar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

patricks (0), 16 jaar geleden

Volgens mij hoor je 2 verschillende geluiden.

1e is volgens mij de abs, de hoor je inschakelen bij 30 km per uur.

2e is bij het uitstappen het kraken van je handrem schoenen in de trommels.

3e resonantie zou van je stuurpomp kunnen zijn...durf ik niet te zeggen

320 (0), 16 jaar geleden

3e geluid kan een veerpootlager zijn... eventueel een stabilisator stangetje.

dat 1e hoor je 1x, nl bij het wegrijden na de start bij 30 km/h. daarna blijft t weg tot de volgende start. zelftest abs. hebben ze allemaal, hoort zo.

een volvo monteur kent deze kwaaltjes meteen, laat er een even mee rijden. meestal is t dan gelijk duidelijk.

Dick voor mekaar (0), 16 jaar geleden

Ben blij met deze (achtergrond)informatie/ kennis. Begrijp hieruit ook dat niet alle bijgeluidjes ook meteen kwaaltjes hoeven te zijn. Was bang dat de bak het binnenkort zou begeven, maar ben gerustgesteld. Bedankt voor jullie reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.