Volvo V70: blower spontaan aan zonder sleutel in contact

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Beste lezer van problemcar.nl,

Ik heb een v70 type 2 van bj 2000. Soms gaat de blower spontaan op vol vermogen aan zonder dat er sleutels in het contact zitten. Zelfs wanneer de deuren op slot zitten. Hoe kan dit?
Daarnaast heb ik problemen met de bediening van de stoelverwarming. Als ik de stoelverwarming aan doe gaan ze vaak alle twee aan en de airco uit en de blower op vol vermogen op raamstand. Kan dit te maken hebben met het inbouwen van afstandssensoren en een carkit? Ik heb een schakelaar voor het aanzetten van de afstandssensoren ingebouwd in een leeg knopje van het kachelbedieningspaneel.

Ik hoor graag of iemand een oplossing voor deze problemen heeft of een vermoeden heeft wat het hem in kan zitten.

Met vriendelijk groet,
Jeroen

Christa 944

Geplaatst door Christa 944 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (985) PRO, 9 jaar geleden

Heb je hem al eens uit laten lezen ?

Christa 944 (0), 9 jaar geleden

Beste Kaleido,
Dat is idd al gebeurt tot nu toe geen uitkomst .

Herman BMW (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat betreft blower, het kan zijn dat er softwarematig je nablaasfunctie is geactiveerd om je verdamper droog te blazen om zo schimmels en nare luchtjes te voorkomen.
Gezien de stoelverwarming storing, zou ik toch eerst een schema raadplegen, maar aangezien deze knoppen in je CCM ( climate control module ) gemonteerd zitten evenals je airco en blower knop ,zou het probleem goed in je CCM kunnen zitten.
Wat je als eerst kan proberen is je carkit ( schakelaar )afkoppelen om te kijken of het probleem dan over is...

doekoe (0), 9 jaar geleden

Het klopt wat Herman zegt, het is de nablaasfunctie van de ECC. Deze staat standaard aan. Via de dealer kan er softwarematig iets aan veranderd worden, bijv na welke tijd ie gaat nablazen, maar ook het nablazen uitzetten.
De ECC is bedoeld om altijd aan te staan (de airco staat dus altijd aan), maar deze moet uiteraard wel gedroogd worden. Dit gebeurt dus met de automatische nablaasfunctie.
Bij auto's zonder nablaasfunctie (of als je de nablaasfunctie uit zet) zul je ca. 10 minuten voor het einde van je rit de airco uit moeten zetten, zodat deze zichzelf de laatste 10 minuten kan drogen.

TheoStek (0) PRO, 9 jaar geleden

ECC is niet bedoeld om altijd aan te staan.
ECC staat voor 'electronic climate control' wat de temperatuur automatisch regeld aan de hand van de instellingen die zijn ingegeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.