Volvo S40: brandstof in mijn olie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Recent kwam ik erachter dat er veel olie in mijn carter stond. Vervangen en vervolgens na meten stond er weer teveel olie in mijn carter. Veel mensen gevraagd en uiteindelijk besloten om mijn brandstofpomp te vervangen. De sealing kan lekken en dan lekt hij brandstof door naar de motor. Dit was het antwoord. Nieuwe pomp geplaatst en vervolgens na enkele weken weer brandstof in mijn olie. Nu dan maar de verstuivers vervangen. Gaven geen goede meting dus dit kan een oorzaak zijn. Lekken of " pissen" van brandstof gaf men aan.
Nu gaan we verder en ik weet nog niet of dit gaat helpen. Bericht hier over volgt.
Wel kreeg ik te horen dat waarschijnlijk ook mijn roetfilter kapot kan zijn??/
Je begrijpt de kosten lopen de pan uit.
Wie weet hier meer over of heeft een soortgelijke ervaring
jaap

jaap4738

Geplaatst door jaap4738 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (145) PRO, 11 jaar geleden

misschien heb je iets aan deze topic. http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

mrmaxx2 (0), 11 jaar geleden

Zelfde probleem gehad met mijn s40 diesel. De sproeiers waren verstopt en lekten diesel in het carter. Dit resulteerde uiteindelijk in een opholgeslagen motor die zichzelf in de soep liep. De sproeiers zijn overigens niet te controleren, daarvoor moet de hele motor uitelkaar.

jaap4738 (0), 11 jaar geleden

Ondertussen naar de VOLVO geweest. Hier hebben ze de additieve vloeistof getest. Gekeken of hij deze nog wel afstaat aan het roetfilter. Dit was in orde.
Ik lees over de sproeiers. Waar zitten deze dan??
Net weer nieuwe olie er in gedaan om enigzins de boel in de gaten te houden.

Volvo-Specialist (0) PRO, 11 jaar geleden

Wanneer is de laatste software-update van de ECM (motorregeleenheid) en van de ADM (additieve vloeistof regeleenheid) geladen ??

jaap4738 (0), 11 jaar geleden

hallo
dank voor de reactie. Ik neem aan dat als ik mijn volvo breng naar de dealer met een bekende klacht dat zij deze controle hebben uitgevoerd. Ik heb alles laten doormeten en de reactie was dat het in orde was?
De test is van vorige week maandag

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.