Volvo S40: Fluitend geluid in 5e versnelling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Goedemiddag,

Een aantal weken geleden begon mijn auto ineens te fluiten op snelweg. Na bezoek aan de volvo dealer is de ashoes vervangen (hier zat een flinke scheur in) en is er een tube aan de versnellingsbakolie toegevoegd wat het fluiten tegen zou kunnen gaan.

Nu is het fluiten inmiddels een heel stuk minder, maar het is er nog wel...

Ik lees overal op fora dat het waarschijnlijk een lager is van de 5e versnelling, omdat deze het eerst zonder olie komt te zitten.

Nu is mijn vraag of er een kans is dat het fluiten nog zal verdwijnen. (Volgens de monteur duurd het even voor de toevoeging zijn werk zal doen...) Of is het verstandiger dit lager te laten vervangen/reparen?

Of is dit de moeite niet en zal er een nieuwe bak in moeten?

Erik

erikderuijter

Geplaatst door erikderuijter (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Als er eenmaal schade is aan een lager of ander component , dan zal een tubetje tovermiddel deze schade niet verhelpen, hooguit maskeren.
Of het de moeite is om te vervangen is natuurlijk een geheel eigen keus.
Bak van de sloop is misschien een optie.

Peter087 (0) PRO, 11 jaar geleden

Advies ander 5e versnellingset onder zetten zeer waarschijnlijk is dit een reparatie die onder de auto uitgevoerd kan worden!

erikderuijter (0), 11 jaar geleden

Dankjewel voor jullie reacties!

Een 5e versnellingsset? Is dat mogelijk? Niet geheel onbelangrijk; aan wat voor verschil in kosten praat je tussen een sloopbak er onder te laten zetten of een reparatie?

Ik ga zaterdag eens informeren bij de garage!

Jullie horen er van!

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

De 5e versnelling zit eigenlijk buiten de bak achter die kap . Heb je olielekkage dan loopt die versnelling zonder smering . Blauwe tandwielen waarvan de harde laag ontlaten is ,is het gevolg ! Ook kan de bak blokkeren door vastlassen van de tandwielen op een as . Door die lekkage loopt er 1,5 tot 2 liter uit !!!!. Vraag naar prijzen maar een goede gebruikte is slecht te vinden.
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.