Volvo S70: carter ontluchting

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 TDi

Ik heb een S70 2,5 TDi staan waar de krukaskering aan de distributiezijde is uitgelopen. Waarschijnlijk bouwt 'ie druk op vanwege dichtgeslibte carterontluchting. Kan alleen iemand mij vertellen waar ik de carterontluchting op dit blok kan vinden? Kan hem niet vinden... :-(

Arnout78

Geplaatst door Arnout78 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 14 jaar geleden

waren deze met pompriem en distributieriem
zo ja dan zit hij boven op de kleppendeksel
slang volgen naar beneden en je hebt de komplete slang

als je de keering vervangd kun het beste doen door een specialist
dit ivm de afstelling van de pomp
deze moet met de computer afgestelt worden

Arnout78 (0), 14 jaar geleden

Inderdaad dit is het 2,5 liter 5 cilinder TDi blok van Volkswagen met aparte distributie- en pompriem. Slang van de kleppendeksel loopt naar de inlaatkant van de turbo, vanaf het carter loopt er een tweede slang naar de uitlaatkant van de turbo. Deze slangen zijn dus niet direct verbonden. Zoiets heb ik nog nooit gezien, vraag me af of dit zo hoort.

Kering is al vervangen, net als distributieriem en spanrol. Afstelling van de pomp moet idd door een specialist (komt op 0,003 graad nauwkeurig) maar aangezien de pompriem vorig jaar is vervangen en deze riem deze keer niet los in geweest is er aan de afstelling niets verandert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.