Volvo V70: Dashboard valt uit, geen turbo

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5244T

Mijn vrouw reed gisteren op de laatste druppels toen de auto vreemd begon te doen.

Na tanken blijven de problemen.

Symptomen: instrument cluster lijkt normaal bij op contact zetten maar valt snel daarna uit, alle naalden van de meters bewegen in eerste instantie normaal maar zakken naar de rust-stand of nul-stand, de LCD schermpjes tonen eerst normaal de gegevens en vallen daarna volledig uit.
De rest van het dashboard is ook uit (dimlicht schakelaar LED's e.d.). Alleen het beluchtingscluster (airco, defrost, verwarmde stoelen) heeft LED's en functioneert normaal. HAZARD doet ook niets. De richting-aanwijzers doen ook niets met de normale bediening terwijl de andere verlichting (voor/achter/rem) goed werkt. Hierbij aangetekend dat de verlichting altijd aan staat en ik niet heb getest of de schakelaar nog iets doet (vermoed van niet).

Daarnaast is de turbo-bediening weg (de 'vanes' staan denk ik in hun onbediende ruststand). Het normale (vreselijk abrupte, maar da's een ander probleem) inkomen van de turbo bij 1800rpm is niet aanwezig, de auto gaat ontzettend traag van zijn plek en ik vermoed dat de lock-up van de geartronic ook niet werkt (de LED's ook niet).


Nu weet ik dat er problemen zijn bij (vooral 2002?) instrument clusters (DIM, driver information module), maar dit zou toch niet het motormanagement systeem mee trekken?
Zekeringen lijken me ook niet voor de hand liggen omdat de DIM in eerste instantie normaal werkt.

Ik zal proberen de auto uit te lezen met mijn beperkte middelen en alle zekeringen nalopen.

UITERAARD HOOR IK GRAAG VAN SOORTGELIJKE ERVARINGEN EN HUN (simpele?) OPLOSSINGEN!

Alvast mijn dank voor jullie hulp!

r-p

Geplaatst door r-p (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

r-p (0), 10 jaar geleden

Probleem opgelost door accu losgooien en kabels kort te sluiten. Airbag waarschuwing staat er nu nog. Geen codes uit kunnen lezen (DiCE en ELM-scanner niet aan de praat gekregen).

Ben uiteraard niet tevreden met het niet vinden van de oorzaak, maar ja.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.