Volvo V70: Electrische raambediening afstellen?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5D5

Hallo,

Plots viel vorige week mijn raam ineens in de deur, toen ik eenmaal het paneel van de deur af had leek een afgebroken popnagel de oorzaak.
Inmiddels heb ik de motor weer vastgezet en de "armen" die het raam op en neer moeten bewegen weer in de geleiders geschoven.
Het lijkt er nu echter op dat het raam schuin voorover hangt waardoor deze bij het zakken zo weer uit de geleiders zakt.
Ik heb m stukje voor stukje handmatig omhoog (dicht) gekregen en voor de zekerheid maar meteen de stekker losgehaald van de motor.

Nu ben ik op zoek geweest en lees een aantal keer dat je hiervoor bij de dealer langs moet voor opnieuw inregelen van de software, maar ik las ook het volgende: Het initialiseren van de elektrische ramen kan ook manueel gebeuren: houdt de knop van de deurmodule van de betreffende deur in sluitpositie vast. Het raam zal dichtgaan, na enkele seconden beweegt het raam een millimeter terug naar beneden en onmiddellijk terug omhoog. Wanneer dit gebeurd is, mag je de knop lossen. De auto-up zal weer normaal werken.

Iemand tips, ervaring en/of suggesties?

Alvast dank!

Groeten,
Marco

marmachine

Geplaatst door marmachine (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (125) PRO, 10 jaar geleden

Zijn de armen niet een beetje krom? Als de raam niet goed sluit is meestal dat de armen iets of wat krom zijn. Inleren kan niet door de knop vast te houden dit moet met een uitleesapparaat gebeuren. Bijna iedere garage met een uitleesapparaat heeft ook de functie van raam afstellen.

gr76 (0), 10 jaar geleden

hallo, ik heb een s80 van bijna 2001, en de oplossing die jezelf schreef heeft bij mij gewerkt zonder uitlees apparaat. mijn raam ging ook scheef en wou niet meer dicht. geleiding gesmeerd en met de knop opnieuw in geleerd. tot dusver geen problemen gehad met het raam.
groet reinier.

marmachine (0), 10 jaar geleden

@reinier dank voor je reactie! Het is opmerkelijk hoe mensen zich op dit punt blijven tegenspreken! Wellicht is het een modificatie geweest, maar ik ga het dan toch maar proberen... inleren met de knop. Ik heb de motor er niet uitgehad, dus weet niet precies hoe het zit, maar het lijkt me toch sterk dat de armen ineens zo krom zouden zijn dat het raam ineens schuin voorover staat!? Hoe dan ook, to be continued! :-)

marmachine (0), 10 jaar geleden

[quote=marmachine]@reinier dank voor je reactie! Het is opmerkelijk hoe mensen zich op dit punt blijven tegenspreken! Wellicht is het een modificatie geweest, maar ik ga het dan toch maar proberen... inleren met de knop. Ik heb de motor er niet uitgehad, dus weet niet precies hoe het zit, maar het lijkt me toch sterk dat de armen ineens zo krom zouden zijn dat het raam ineens schuin voorover staat!? Hoe dan ook, to be continued! :-)[/quote]
Ik heb inmiddels het rechter portier geprobeerd; gesloten en knop vastgehouden... maar er gebeurde niets zoals omschreven, dus het raam ging niet even naar beneden en weer terug omhoog. Ik heb dit zowel vanuit linkerdeur bediening alswel vanuit rechterdeur bediening gedaan.

Ik vrees dus dat Highway gelijk heeft en dat ik dus naar de dealer moet!?

gr76 (0), 10 jaar geleden

jammer! ik weet niet of het uitmaakt of het contact op stand 1 of 2 staat of dat de motor draait...bij mij draaide de motor niet toen ik dat probeerde. is echt gelukt op de door jouw beschreven manier.
succes in elk geval! groet reinier

marmachine (0), 10 jaar geleden

Allen,

Ontzettend bedankt voor jullie bijdrage! Ik heb het, mede dankzij jullie hulp, alsnog zelf op kunnen lossen!

Vanmiddag eerst even langs dealer gereden, grove indicatie, weliswaar zonder te kijken: nieuwe motor/mechaniek want armen waarschijnlijk krom... kosten ongeveer 400,-
Probleem kon in elk geval niet met inleren worden verholpen.
Dan weet je weer waarom je niet meer naar een dealer gaat, want meedenken komt niet voor in hun handboek...

Maargoed, ik vanavond alles nogmaals helemaal uit elkaar gehaald, raam eruit en mechaniek bekeken en bijgebogen.
De aandrijving nog eens goed bekeken, had nog een montagepunt gemist, van de vier waren drie popnagels verdwenen en had ik er slechts twee opnieuw vastgezet in beetje uitgelubberde gaten.
Ik dacht dat t goed zat, maar hierdoor bleek dat ie toch iets scheef gemonteerd zat, dus alles bij elkaar maakte het probleem.

De geleiders van het raam schoongemaakt en beetje vet op gedaan, terug in elkaar en voila... runs like a baby!

Groeten,
Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.