Volvo V40: Demontabele trekhaak

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Sinds 2 weken ben ik eigenaar van een V40 uit 1998. De vorige eigenaar zei mij dat de trekhaak demontabel was, maar dat hij niet wist hoe dit in zn werk ging. Daarom ben ik hier naar de garage geweest, en daar zag de monteur dat het sleuteltje nog in het slot zat, maar dat dit helemaal vast was gaan zitten.
Op advies van de monteur ben ik met kruipolie bezig gegaan en uiteindelijk kwam er beweging in het slot. Het kon nu heen en weer draaien, maar de sleutel wilde niet uit het slot komen. Nogmaals met kruipolie bezig geweest, maar na een poosje waarschijnlijk te veel geforceerd. Het sleuteltje is dus gebroken en een deel zit nog in het slot. Wat kan ik nu doen om de trekhaak toch demontabel te krijgen?

Alvast bedankt voor de reacties

Ronald10357

Geplaatst door Ronald10357 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Als er een nieuw slotje los te krijgen is, uitboren. Anders maar wennen aan een vaste haak (mooie mechanische park-tronic btw)

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Wauter; je kan er aan wennen tot de eerstvolgende APK, dan
is het een afkeur. Bij de keuring moet namelijk het vergrendelingsmechanisme gecontroleerd worden.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Henk, volgens mij is de auto al een paar keer gekeurd (V40 van 1998).

Ronald10357 (0), 18 jaar geleden

Inmiddels heb ik het huis met slot van de trekhaak weten af te halen. Volgens mij zou het voldoende moeten zijn om een nieuw huis met slot te monteren zodat alles weer werkt zoals het bedoelt is. En wat de APK betreft, voor zover ik kan nagaan is deze wagen elk jaar dat het verplicht was naar de APK gegaan.

PL (0), 18 jaar geleden

Bij mijn Fiat Marea ben ik destijds twee keer de haak vergeten en de auto is gewoon goedgekeurd met de opmerking dat de trekhaak er niet bij was.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat klopt PL, als de kogel er niet bij is dan moet je een aantekening maken op het keuringsrapport.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je gelijk in Henk, was ik vergeten (keur inmiddels 5 jaar niet meer) Maar nu hij eraf is zal ie met de keuring geen probleem meer hebben...

Volvo-Specialist (0) PRO, 18 jaar geleden

De trekhaakkogel hoeft er niet meer af te kunnen voor de APK, er mag alleen geen speling op de bevestiging zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.