Volvo 240: demontage rvs strip

Bouwjaar: 1979

Ik ben een 240 station aan het opknappen. Nu wil ik de rvs strip op de goot losmaken om enige roest te verwijderen.
Hoe maak ik deze los, zonder deze te beschadigen ?
Kan ik de strip opnieuw gebruiken ? Hoe te bevestigen ?

Zelfde vraag eigenlijk voor de rvs strippen aan de boven zijde van de portieren.

harry

harry4197

Geplaatst door harry4197 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Heb het ooit een keer gedaan vanaf een sloopauto om de strip op mijn auto over te zetten. Volgens mijn herinnering bestond zo'n strip uit 2 stukken: een voorste en een achterste helft.
Je kunt het beste met een dunne, maar wel zo breed mogelijke schroevedraaier voorzichtig bij één van de uiteinden een begin maken door hem los te wrikken. Daarna heel voorzichtig lostrekken, waarbij je geen scherpe hoek t.o.v. de auto mag maken, anders komt er een vouw in. Als je de strippen los hebt, is het geen gezicht en heb je er geen vertrouwen meer in, maar dat zal toch flink meevallen! Evt. ongerechtigheden een beetje bijbuigen en vervolgens op de andere auto de strips er voorzichtig opduwen/opkloppen (een rubber hamer kan handig zijn).

Wat je dus niet mag doen: de strip aan de boven of onderzijde openbuigen. Helemaal fout, want dan krijgt ie nooit meer zijn pasvorm terug. Mijn methode klinkt weliswaar amateuristisch, maar het werkt echt!

Ruud10657 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hi Harry,
Vroeger ook vaker gedaan, methode van Ton is correct. Met "grof" materiaal werken. De strippen zitten er als het waren omheen gedraaid. Zeer brede platte schroevendraaier of nog beter een bot gemaakte brede houtbeitel gebruiken.
Succes,
Ruud

peter3371 (0), 19 jaar geleden

Je kunt het ook doen door een poetslap in de bek van een waterpomptang te leggen en hiermee de strip "verdraaien" ten opzichte van de carrosserie. Wel voorzichtig zijn en stukje voor stukje !! Ik vind dat hiermee een beter resultaat ontstaat dan met een schroevendraaier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.