Volvo 240: Gloeisysteem 240 Diesel

Bouwjaar: 1989

Wie kan mij helpen aan een overzichtelijk schema??

E.Kooij

Geplaatst door E.Kooij (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ruud10657 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hi Evert,
Ik heb een schema mbt het voorgloei gedeelte.
Ik stuur het je per mail.
mvg,
Ruud

E.Kooij (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ben er nog niet uit.Wel is het zo dat als hij niet gloeid
en je doe je linker voet naast het koppelingspedaal en duuwd
tegen de bodem/schutbord dat hij gloeid.Mij is een schema door de volvogarage toegezegd daar moet ik nog even achteraan maar ik houd jullie op de hoogte.

Ruud10657 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit hoort zich aan als een draadbreuk of los contact! Check eens wat er kort in de buurt van de plek zit waar je je voet zet, zowel aan de binnenzijde als aan de motor zijde van het schutbord. Was het schema trouwens leesbaar?

Ruud

E.Kooij (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat was het probleem juist .Bij de dealer hebben ze uitgebreide
gedetalieerde schema's.Ik kan wel gaan zoeken in een berg draden
maar dat is zonde van mijn tijd als ik mischien aan een duidelijk schema kan komen.Het werkt makkelijker als je weet welke kleur draad je moet controleren.Maar ik hou jullie op de hoogte.Groeten Evert Kooij

E.Kooij (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb hem weer aan het gloeien.Vanavond maar eens op zok gegaan in de bedraading.Ze hadden het schema nog niet opgezocht maar ik wilde het probleem opgelost hebben.Het was uiteidelijk een losse stekker.Achter op de cilinderkop zit een temperatuursensor ter hhogte van de brandstofpompsnaar en deze stekker was eraf.Het rare was dat als je tegen het schtbord duwde met je voet dat hij ging gloeien af en toe.Maar zo zie je maar weer dat kan er moeilijk mee te maken hebben.He allemaal bedankt voor jullie geboden hulp.Groeten Evert Kooij

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.