Volvo 240: probleem met electronica van LPG?

Bouwjaar: 1990

Hallo,


Ik heb een probleempje met mijn gasinstallatie. Op de snelweg stopte de motor ineens (rijdend op LPG) en het lampje van de schakelaar ging uit (en dat kan normaal alleen als de motor uitstaat, hij wordt groen-LPG of rood-B). Auto was niet meer te starten.

Ik heb alle connectoren los en vastgemaakt waarvan ik dacht dat ze met LPG te maken hadden, en de zekeringen bekeken. Niks gevonden. Daarna starten en lopen, op benzine, zonder lampje, en ook niet te schakelen naar LPG. Brandstof meter deed ook raar viel af en toe weg. Na een tijdje stil te hebben gestaan doen de lampjes van de schakelaar het weer, en als ik dan start gaat het lampje van de benzine na een seconde of 10 weer uit. Dan moet ik een lange tijd wachten en dan werken de lampjes weer even. Maar op gas rijden is er niet meer bij.

Weet iemand waar ik het zoeken moet? Het ongelukkige toeval wil dat ik maandag voor de APK een afspraak heb maar als hij niet op gas rijdt wordt hij nooit goedgekeurd.

Oh ja, een week of 2 geleden had ik ineens een tussenstand in de schakelaar als ik van benzine naar gas wilde dan ging dat in 1 keer en terug met een extra tussenstap waarbij de motor geen brandstof kreeg, en het lampje rood ging knipperen. Heel vreemd. Na een keertje stilstaan was dit ook weer weg.


tonherrieman

Geplaatst door tonherrieman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tonherrieman (0), 19 jaar geleden

het is alweer opgelost! Er zat onder de motorkap toch een slecht contactje. Heb alles doorgemeten, zover ik het begrijp en hij doet het weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.