Volvo V70 2009: Deur gaat niet open van buitenaf

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B6304T(2), Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 210

Vraagje mbt het portier sluitmechanisme, zie foto.
Het palletje bij de rode pijl gaat vaak bovenlangs, langs de groene streep. Daardoor gaat de deur niet open. Ik vermoed dat aan het palletje in de oranje cirkel een veertje ofzo hoort. Kan iemand dit bevestigen?
Het probleem is dus dat de hendel van het portier aan de buitenkant de deur niet opent. Als de deur op slot is, werkt het wel (keyless).
We zien dat het palletje bij de rode pijl veel te makkelijk langs de groene kant kan bewegen i.p.v. de rode kant. Als die langs de groene kant gaat, wordt het slot niet bediend. Langs de rode kant wel.
Het palletje bij de oranje cirkel zit vast aan het metalen deel links op de foto bij de vinger. Als er dus een veer ofzo trekt aan dat palletje, zal het metalen deel naar boven bewegen en zorgt het ervoor dat de rode kant gebruikt wordt.
Vandaar dat ik denk dat er iets ontbreekt bij het palletje in de oranje cirkel.

plofkip

Geplaatst door plofkip , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

firedriver, 1 maand geleden

Gewoon een andere plaatsen, je heb toch alles open, alles slijt.


https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...

    Tja, is makkelijker gezegd dan gedaan: https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onderdelen-voorraad/zoeken/onderdeelnummer/31253677/ - plofkip, 1 maand geleden

Beste antwoord, geplaatst door plofkip, 1 maand geleden

Uiteindelijk toch een nieuw slot geplaatst.

firedriver, 1 maand geleden

Prima

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.