Volvo 244: Elektrisch storing, verlichting aanzetten is motor afslaan

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.1 turbo

Mensen,
Recent is mijn wagen naar de garage gesleept om de distributieriem te vervangen aangezien hij was versprongen.
Afijn, 350 euro lichter rijdt ik daar weg, merkend dat ie nog niet helemaal lekker loopt. Terug naar de garage, en die had dus ook iets te melden over de bougies. Bougies vervangen en stukken beter meteen.
Maar nu, met deze aanhoudende regen (oorzaak?), viel mijn auto ineens uit tijdens het afremmen op de rotonde. Meteen de eerste afslag eraf, en nog aan kunnen 'drukken' al rollend in de 2e versnelling.
Nu heb ik gemerkt dat als ik de koplampen aandoe, dat de motor uitvalt. Schakel terug naar stand 0 en hij draait ook weer. Nu een paar keer te vaak aangezet, en nu start ie op elke lichtstand niet meer. Zekeringen van de verlichting vervangen en kon weer verder rijden. Daarna liep die ook niet meer zo zuiver, maar wel gered tot aan huis. Eenmaal daar heb ik em blijkbaar uitgezet door de verlichting aan te doen (stand 0).
En nu start ie helemaal niet meer. Alle stroomverbruikers hebben vrijwel geen stroom, denk aan, dashboardverlichting, radio, dashboardkastverlichting. Als ik em op kontakt zet, gaat ook alles uit, maar de startmotor draait als een tierelier. Alleen slaat ie niet meer aan.
Ik heb alles bij langs gelopen van zekeringen tot relais, van evt kabelbreuken of benzine toevoer. Weet alleen niet of dat ie vonkt.
Ik ben ten einde raad.

Kan iemand mij helpen???

Jermaniac

Geplaatst door Jermaniac (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 244? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Carphunter (0), 12 jaar geleden

Beste Jermaine ik denk zelf dat je een aard probleem hebt zou eerst alle aarde kabels eens nalopen metn ame die vanaf het chassie naar de motor

probeer eens een startkabel direct vanaf de minpool van je accu naar de motor (hijsoog op motorblok) te plaatsen dan eens zien of dit werkt.

Jermaniac (0), 12 jaar geleden

Was inderdaad de massa, die had de garage niet goed vastgezet. ook zat de hele stuurbekrachtigingspomp niet vast.
Tevens ook de accu vervangen. Danku

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 244 of stel zelf een nieuwe vraag.